Home TOP NEWS Εφικτή η παρουσία κόσμου στα γήπεδα με την έναρξη της νέας χρονιάς

Εφικτή η παρουσία κόσμου στα γήπεδα με την έναρξη της νέας χρονιάς


Ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης μίλησε στον Sports1 για το ενδεχόμενο παρουσίας κόσμου στα γήπεδα στις αρχές της νέας σεζόν.

«Εφόσον τηρούνται με ευλάβεια τα πρωτόκολλα προσωπικής προστασίας, δεν πρέπει να υπάρξει πρόβλημα. Τα κρούσματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας είναι περίπου μηδενικά. Μπορεί να υπάρξουν κάποια σποραδικά κρούσματα αλλά τα πλείστα είναι εισαγόμενα. Λαμβάνοντας όλοι τα μέτρα προστασίας για τα αποδυτήρια και τους χώρους άθλησης δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

«Σε κανονικούς ρυθμούς δεν θα μπούμε μέχρι να εξαντληθεί η πανδημία ανά το Παγκόσμιο. Ο ιός κυκλοφορεί πολύ παντού. Έχουμε ανοίξει τα αεροδρόμιά μας. Ο κόσμος πρέπει να λαμβάνει τα μέτρα και κυρίως να κρατά αποστάσεις και να πλένει τα χέρια».

«Δεν μπορώ να πω τι θα συμβεί με την παρουσία κόσμου στο νέο πρωτάθλημα. Ανάλογα με τα δεδομένα τον Αύγουστο, ίσως είναι εφικτό. Αν δεν υπάρξει πισωγύρισμα θα είναι εφικτό. Αν χαλαρώσουμε με τα μέτρα υγιεινής, είναι πιθανό να υπάρξει πισωγύρισμα. Όμως έχουμε τα εργαλεία να αποφύγουμε ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Δεν θα χρειαστεί να μπει όλη η χώρα σε καραντίνα, ίσως να χρειαστεί να γίνει περιορισμός σε κάποιες περιοχές. Υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να εξαλειφθεί ο ιός αν και Παγκοσμίως εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή».

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει φάρμακο ή εμβόλιο, είμαστε εγκλωβισμένοι στην πανδημία ακόμα και αν τα κρούσματα μειωθούν στο ελάχιστο».