Home TOP NEWS Ρε σαν ποιον μοιάζει, σαν ποιον μοιάζει ο Τσέποβιτς

Ρε σαν ποιον μοιάζει, σαν ποιον μοιάζει ο Τσέποβιτς


Με αφορμή το τελευταίο γκολ που πέτυχε ο Τσέποβιτς, ο αθλητικογράφος του 24sports.com.cy, Πέτρος Παπαγιώργης γράφει για Σέρβο φορ της ομάδας μας και ποιο παλιό ποδοσφαιριστή του θυμίζει.

Διαβάστε:

Ο Μάρκο Τσέποβιτς άνοιξε το σκορ με τη δυνατή κεφαλιά και μαζί τον δρόμο της νίκης για την Ομόνοια απέναντι στον ματς του Σαββάτου με τον Ερμή.

Στη συγκεκριμένη φάση (στο 32’) ο Σέρβος έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια που μαρτυρά την ομορφιά και τη δυσκολία του τέρματος που σημείωσε.

Δεν υπάρχουν αριθμοί ούτε στοιχεία (ύψος του άλματος, ταχύτητα της μπάλας) αλλά είναι εμφανές ότι ο παίκτης πήδησε αρκετά ψηλά για να πιάσει την κεφαλιά. Παράλληλα ο Σέρβος άσος έμεινε για αρκετά εκατοστά του δευτερολέπτου στον αέρα, ενώ η μπάλα από το κεφάλι του έφυγε με ψηλή ταχύτητα.

Εξαιρετική βεβαίως η πάσα του εξπέρ του είδους Γιαν Λέζιακς προς τον σκόρερ. Ήταν όντως μια άψογη συνεργασία μεταξύ δυο πολύ ποιοτικών παικτών.

Έχουν περάσει από την Ομόνοια διαχρονικά μεγάλοι σέντερ φορ.

Κόκος Χριστοφόρου (captain), Σωτήρης Καϊάφας, Σπας Τζεβίζοφ, Ράινερ Ράουφμαν, Μίκαελ Ποτέ, Ματ Ντάρμπισαιαρ.

Το γκολ του Σερβου κάποιον θυμίζει από όλους αυτούς.

Γνωστή εικόνα κάπου την έχω ξαναδεί, Όχι πρόσφατα.  Ποιον όμως; Θυμήθηκα… Σπας Τζεβίζοφ!

Ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, παλικάρι μέσα και έξω από την περιοχή, πέτυχε πολλά τέρματα με το κεφάλι ενώ είχε και δυνατό σουτ. Η κίνηση και γενικά η εκτέλεση του Μάρκο Τσέποβιτς …έφερε Σπας Τζεβίζοφ. Όσοι θυμούνται τον παίκτη θα συμφωνήσουν με την εκτίμηση αυτή. Υπήρχε μια μεγαλοπρέπεια και μια σιγουριά στο σκηνικό αυτού του υπέροχου γκολ.

Ο Βούλγαρος κυνηγός ήταν από τους καλύτερους ξένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Κύπρο και έγραψε τη δική του ιστορία στην Ομόνοια μετά την εντυπωσιακή παρουσία του στην πατρίδα του. Ο Τζεβίζοφ ήταν δεινός εκτελεστής, ειδικά με το κεφάλι και στην Βουλγαρία είναι ανάμεσα στους 4-5 κορυφαίους επιθετικούς.

Η Ομόνοια απέκτησε τον Τζεβίζοφ το 1984 και ήταν η ιδανική λύση στην υπόθεση γκολ μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Καϊάφα.

Ο Τζεβίζοφ έπαιξε 4 χρόνια στην Ομόνοια (194-88) και πέτυχε 82 τέρματα σε 129 αγώνες. Ήλθε σε ηλικία 28 χρονών κατακτώντας 2 πρωταθλήματα ένα κύπελλο και μια ασπίδα.

Την περίοδο 1986-87 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 32 τέρματα Ο Σπάς Τζεβίζοφ ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1974 και για δυο χρόνια ήταν στην Τράκια Πλόβντιβ (49 συμμετοχές και 11 γκολ). Η μεγάλη παρουσία του ήταν στην ΤΣΚΑ Σόφιας (205 συμμετοχές-96 τέρματα) από το 1976 μέχρι το 1984.

Ακολούθησε η Ομόνοια (1984-88) με 129 συμμετοχές και 82 τέρματα. Επέστρεψε στην πατρίδα του και έπαιξε ένα χρόνο στην Μίνγιορ Πέρνικ αλλά.. γύρισε ξανά στην Κύπρο και την ΕΠΑ (1989-90) βοηθώντας την ομάδα της Λάρνακας που τότε έπαιζε στην Β’ κατηγορία να επιστρέψει στους μεγάλους.

Στην Εθνική Βουλγαρίας είχε 20 συμμετοχές (1976-1983) και πέτυχε τρία γκολ.