Home TOP NEWS Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων από τον Γιαννάκη Κυπριανίδη

Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων από τον Γιαννάκη Κυπριανίδη


Ο πρώην διαιτητής Γιαννάκης Κυπριανίδης μιλώντας στην εκπομπή του Super Sport FM 104.0 «Επί παντός… Αθλητικού», σχολίασε τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια στο ΓΣΠ.

26’ Μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση στη μικρή περιοχή, οι παίκτες της Ομόνοιας υποστήριξαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Εκείνο που μπορούμε να πούμε με βάση τα πλάνα είναι όταν η μπάλα χτύπησε στο έδαφος ήταν εκτός. Όταν η μπάλα ήταν στον αέρα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

44’ Πέναλτι ζητά ο ΑΠΟΕΛ σε χέρι του Χούμποτσαν. Έγινε παράλληλη σέντρα, η μπάλα πέρασε πάνω από τα κεφάλια δύο παικτών, ο Χούμποτσαν έκανε κεφάλι, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη παίκτη του ΑΠΟΕΛ και επέστρεψε στο χέρι του Χούμποτσαν. Ήταν φυσιολογική η θέση του χεριού, από το ένα μέτρο, δεν θεωρώ πως ήταν πέναλτι. Έτσι το διάβασα, έτσι το διάβασε και ο διαιτητής και ο VARίστας.

45’+1: Κερδίζει φάουλ στο κέντρο η Ομόνοια για πάτημα φτέρνας από τον Εντογκαλά στον Γκόμεθ. Για μένα ήταν και κίτρινη κάρτα αυτό το φάουλ. Εκτελέστηκε στο 45:30 και ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, ενώ είχε δείξει δύο λεπτά καθυστερήσεις. Ο χρόνος όταν έδωσε το φάουλ είχε ένα λεπτό, άρα έπρεπε να παιχτεί ακόμη ένα λεπτό τουλάχιστον.

54’ Πέναλτι κερδίζει ο ΑΠΟΕΛ με παρέμβαση του VAR. Ο διαιιτητής δεν είχε δώσει τίποτα και μετά από τέσσερα λεπτά έδωσε την παράβαση. Φαίνεται πως υπάρχει επαφή του Χούμποτσαν στα πόδια του Κβιλιτάια. Εκεί ο διαιτητής έπρεπε να κρίνει κατά πόσο ήταν ικανή για πέναλτι.

65’ Το VAR καλεί τον διαιτητή για έλεγχο κόκκινης κάρτα στον Σαμπάλα για πάτημα στον Λοΐζου. Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ έδιωξε την μπάλα, αλλά άφησε το πόδι του παρατεταμένο και πήγε στο πόδι του παίκτη της Ομόνοιας. Ο κανονισμός λέει ότι αυτά τα χτυπήματα, όταν οι ττάπες είναι… σφραγίδα στο αντίπαλο πόδι, είναι κόκκινη. Λάθος μεγάλο από τον Βασίλη που έδειξε κίτρινη, ενώ θυμίζουμε ότι ούτε φάουλ έδωσε στη φάση.

72’ Πέναλτι κερδίζει ο ΑΠΟΕΛ σε ανατροπή του Σατσιά από τον Ουζόχο. Μια φάση «black friday», γιατί έκανε εκπτώσεις ο διαιτητής. Ήταν καθαρό το πέναλτι και έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ουζόχο, να μην πω και κόκκινη απευθείας.

81’ Ο Κακουλλής πέφτει στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ μετά από κλέψιμο του Σατσιά, δεν υπήρχε παράβαση.

85’ Φάουλ ζητά ο Παπουλής σε κράτημα από τον Εντογκαλά που σταματά υποσχόμενη επιθετική ενέργεια. Είναι κάρτα.

90’ Σωστή η κίτρινη κάρτα στον Χούμποτσαν. Έπαιξε τη μπάλα, όμως ήταν επικίνδυνος ο τρόπος του.

Σχόλιο για τις καθυστερήσεις που κράτησε ο διαιτητής:

Ο χρόνος που χρειάστηκε ο Βασίλης Δημητρίου για έλεγχο δύο φάσεων στο VAR ήταν πέραν των 10 λεπτών. Αφήνω τα φάουλ και τις όποιες άλλες καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Έβαλε μόνο 7, ενώ θυμίζω πως έγιναν και αλλαγές από τις δύο ομάδες, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έκανε δύο σε χρόνους καθυστερήσεων. Τα 7 λεπτά ήταν πολύ λίγα.

4.20 λεπτά καθυστέρηση στο πρώτο πέναλτι

4.05 λεπτά καθυστέρηση στη φάση που εξετάστηκε για κόκκινη στον Σαμπάλα.

1.40 λεπτά καθυστέρηση για τη φάση στο δεύτερο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ.

Από Sport-fm.com.cy