Home TOP NEWS Δημήτρης Λεωνή: “Αυτοί που είναι εκεί ξέρουν καλύτερα από εμάς τι συμβαίνει…”

Δημήτρης Λεωνή: “Αυτοί που είναι εκεί ξέρουν καλύτερα από εμάς τι συμβαίνει…”

O παλαίμαχος τερματοφύλακας που σγωνίστηκε και στην ομάδα μας, ο Δημήτρης Λεωνή μίλησε στην εκπομπή του Sport-Fm (104.0), “Δώδεκα στα σπορ” κι αναφέρθηκε στην “μάχη” του τίτλου, στην ΟΜΟΝΟΙΑ, στον Μαρίνο Τζιωνή και για τα παράπονα των ομάδων για την διαιτησία.


Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το πρωτάθλημα και τα παράπονα των ομάδων για τη διαιτησία: «Πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μακάρι να συνεχίσει έτσι. Φυσιολογικά τα παράπονα, όμως πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια για να μην δημιουργούμε εντάσεις πολλές φορές χωρίς λόγο. Το πρόβλημα με τη διαιτησία υπάρχει εδώ και χρόνια. Πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους, και αυτοί άνθρωποι είναι. Δεν πιστεύω ότι τα λάθη είναι σκόπιμα. Όταν βγαίνει μια ομάδα και λέει ότι δεν θέλει ένα συγκεκριμένο διαιτητή, μόνο από αυτό μπαίνει στο γήπεδο και δεν σου δίνει κάρτα. Είναι θέμα προκατάληψης γιατί βλέπουμε και τους ξένους που έρχονται και κάνουν τα λάθη τους αλλά τίποτα δεν γίνεται. Δεν νομίζω κάποιος διαιτητής να πηγαίνει στο γήπεδο για να αδικήσει εσκεμμένα μια ομάδα και να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Σίγουρα γίνονται και χοντρά λάθη».

Για την πορεία της Ομόνοιας: «Δεν είναι η Ομόνοια που μας έδειξε τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτοί που είναι εκεί ξέρουν καλύτερα από εμάς τι συμβαίνει. Πιστεύω ότι αν κάνει καλές μετεγγραφές θα βρει τα πόδια της γιατί υπάρχει καλό υλικό. Επιβάλλεται να ενισχυθεί, αλλά αν ο κ. Μπεργκ δεν βρίσκει τον παίκτη που θέλει δεν θα κάνει μετεγγραφή για χάρη της μετεγγραφής. Για να βρεις κάποιον έτοιμο παίκτη, σημαίνει ότι παίζει στην ομάδα του και θα θέλει και πολλά λεφτά. Όσον αφορά στους νεαρούς δεν νομίζω να είναι θέμα ενθουσιασμού, έχουν δείξει ότι ξέρουν μπάλα. Δεν μπορείς να βασιστείς σε έναν 18χρονο να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού, έπρεπε να βοηθηθούν».

Για τον Τζιωνή: «Αν υπάρχει θέμα, νομίζω είναι πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Μακάρι να πάει, το αξίζει. Κι αν κάποτε έρθει πίσω, του λέω να το κάνει στα 35 του».

Για τη μάχη του τίτλου: «Ο Άρης είναι εκεί ψηλά και μακάρι να το πιάσει. Η Ανόρθωση θα βρει τα πόδια της, η ΑΕΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Για τον Απόλλωνα ότι κι αν πω είναι λίγο, μου αρέσει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια αλλά δεν ξέρω γιατί δεν καταφέρνει να πάρει τον τίτλο. Φέτος βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Όποιος ξεγράψει τον ΑΠΟΕΛ θα κάνει μεγάλο λάθος, είναι μεγάλη ομάδα και με τις μετεγγραφές έχει μπει στο παιχνίδι και θα το παλέψει μέχρι τέλους».