Home TOP NEWS Η ανάλυση του Κυπριανίδη για τη διαιτησία στο ντέρμπι

Η ανάλυση του Κυπριανίδη για τη διαιτησία στο ντέρμπι


Ο πρώην διεθνής διαιτητής και σχολιαστής επίμαχων φάσεων Γιαννάκης Κυπριανίδης μιλώντας στην εκπομπή του Super Sport FM 104.0 «Επί παντός… Αθλητικού», σχολίασε τις φάσεις του ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» Ανόρθωση – ΟΜΟΝΟΙΑ.

15’- 16’ Δύο πατήματα Αρτυματά και Μποτεάκ. Ο διαιτητής και το VAR δεν έκριναν ότι είχαν δόλο και αυτή είναι και η δική μου άποψη. Γι’ αυτό και δεν έγινε χρήση κάρτας.

29’ Πέσιμο του Λοΐζου στην περιοχή της Ανόρθωσης. Στην κανονική προβολή δεν υπάρχει η αίσθηση της παράβασης, όμως από τις επαναληπτικές προβολές φαίνεται πως υπάρχει επαφή από πίσω. Για εμένα σωστά δεν δόθηκε πέναλτι, γιατί τα ριπλέι μπορεί να σε παρασύρουν αν δεν δεις τη φάση από την κανονική λήψη.

45’ Χέρι και πέναλτι ζητά η Ανόρθωση, όμως η μπάλα χτυπά στο χέρι πάνω στο ψηλά. Είναι μεταξύ ώμου και πάνω. Σωστά δεν δόθηκε παράβαση.

57’ Σε φάουλ που έγινε στον Ουάρντα, ο παίκτης της Ανόρθωσης άρχισε να απαριθμεί πόσα φάουλ έγιναν στον ίδιο και τον Λοΐζου. Έπρεπε να δεχθεί κάρτα γιατί δεν γίνεται να κάνει υποδείξεις στον διαιτητή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε κίτρινη κάρτα, ενώ προηγουμένως μπορούσε να κάνει χρήση της κάρτας.

60’ Πέσιμο του Λοΐζου στην περιοχή της Ανόρθωσης. Είχε κάνει ντρίμπλα εκτός περιοχής 1-2 μέτρα και συγκρούστηκε πάνω στον Ουάρντα που είναι τοποθετημένος 1 μέτρο μέσα, αλλά ακίνητος. Ο Λοΐζου είχε όλο το περιθώρειο να αλλάξει κατεύθυνση και σωστά δεν δόθηκε πέναλτι. Αν ο Ουάρντα άνοιγε το πόδι του τότε ναι τιμωρείται, αλλά ο άνθρωπος δεν έκανε κίνηση. Και προς τιμή του Λοΐζου που δεν ζήτησε και πέναλτι στη συγκεκριμένη φάση.

85’ Σταματά πλεονέκτημα της Ομόνοιας για να δώσει κίτρινη κάρτα στον Ιωάννου. Έπρεπε να αφήσει την Ομόνοια να βγει στην αντεπίθεση, να ολοκληρώσει την προσπάθειά της και μετά να επιστρέψει να δείξει κάρτα.

90’+1 Κίτρινη στον Κορέια. Έτσι φάνηκε από τα ριπλέι ότι δέχθηκε κάρτα.

90’+2 Έπρεπε να δοθεί φάουλ και δεύτερη κίτρινη στον Κορέια γιατί σταμάτησε υποσχόμενη επιθετική ενέργεια. Έπρεπε να αποβληθεί.

Από sport-fm.com.cy