Home TOP NEWS «Απαιτούμε ενέργειες από την Πολιτεία… καταβάλλουμε προσπάθειες για μεταγραφή»

«Απαιτούμε ενέργειες από την Πολιτεία… καταβάλλουμε προσπάθειες για μεταγραφή»


Παρέμβαση στον ΣΠΟΡ FM 95.0, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα τραγελαφικά που συνέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου πέριξ του «Αντώνης Παπαδόπουλος», μετά από το ντέρμπι με την Ανόρθωση.

Απάντησε στη θέση της Ανόρθωσης η οποία έκανε λόγο πως οι παίκτες της Ομόνοιας δεν τήρησαν το πλάνο της Αστυνομίας, ενώ μίλησε και γενικώς για όλα όσα αφορούν στην ομάδα του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους:

Αρχικά απάντησε στις πληροφορίες που κάνουν λόγο πως ο Φουάντ Μπασιρού ανεξαρτήτως πιστοποιητικού εμβολιασμού, έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα μετά από την επιστροφή του από το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών: «Δεν έχω υπόψη μου κάτι. Τώρα ακούω αυτό το ζήτημα. Δεν γνωρίζω. Δεν είχα αντιληφθεί ότι συζητήθηκε τέτοιο ζήτημα». (*Να αναφέρουμε κάπου εδώ πως από την Ανόρθωση, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Δημήτρης Χριστοφόρου, δεν υπάρχει θέμα για οποιαδήποτε ένσταση. Ορθώς άλλωστε ο παίκτης είχε δικαίωμα συμμετοχής).

Για το περιστατικό με τους ποδοσφαιριστές και το μέλος του τεχνικού τιμ που κινδύνεψαν λόγω επίθεσης από μερίδα Ανορθωσιατών: «Το περιστατικό με τους τέσσερις παίκτες μας και το μέλος του τεχνικού τιμ είναι πάρα πολύ σοβαρό και περιμένουμε από την Πολιτεία να αποδείξει ότι δεν ανέχεται τέτοια περιστατικά. Έχουμε απαιτήσεις από την Πολιτεία. Κτυπήθηκαν οι παίκτες μας, τους έτρεχαν από πίσω, τους έφτυναν, τους πέταγαν μπουκάλια. Θα μπορούσε να εξελιχθούν χειρότερα πράγματα. Δεν λειτούργησε σωστά ο σχεδιασμός της Αστυνομίας και η Πολιτεία πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχουν νόμοι που οφείλει να εφαρμόσουν και πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις»,

«Απαιτούμε ενέργειες από την Πολιτεία, πόσα άτομα θα συλληφθούν και ποια θα είναι η τιμωρία τους», πρόσθεσε και επανέλαβε τις αναφορές του προέδρου των πρασίνων Σταύρου Παπασταύρου», ενώ για τη θέση της Αστυνομίας και την Ανόρθωση, είπε:

«Να διευκρινίσουμε πως από την επίσημη Ανόρθωση δεν έχουμε παράπονο, ούτε στιγματίζουμε όλους τους οπαδούς. Η συμπεριφορά αυτής της μερίδας είναι το πρόβλημα. Έχουμε την εντύπωση ότι δεν είναι ορθός ο τρόπος που έγινε αυτή η τοποθέτηση. Δεν είναι δυνατόν να λέμε “καταδικάζουμε, αλλά…”. Πρόκειται για εκδήλωση βίας σε πολύ άγρια μορφή. Μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο. Αντιλαμβάνεστε εάν, όπως έτρεχαν τους κτυπούσε ένα αυτοκίνητο; Είναι απαράδεκτα, δεν μπορούμε ως Κοινωνία να βρίσκουμε τρόπο να αφαιρούμε ευθύνη από αυτούς που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες».

Και πρόσθεσε: «Δεν σημαίνει πως επειδή αποχώρησαν από αλλού οι παίκτες μας και να αφαιρούμε ευθύνη από αυτούς που έκαναν αυτές τις ενέργειες επειδή που παίκτες μας αισθανόμενοι ότι είναι σε ένα κανονικό κράτος έφυγαν από άλλη έξοδο και όχι από τη ζούγκλα και δεν κινδύνευαν να κατασπαραχθούν από ένα λιοντάρι. Πρέπει να έχεις σθένος να καταδικάζεις χωρίς αλλά μετά από τέτοια περιστατικά. Να μην δίνει ούτε μισό ελαφρυντικό, να στέκεσαι απέναντι σε αυτούς που τα κάνουν αυτά. Εάν ο όχλος εκείνος είχε προβεί σε αυτές τις ενέργειες αποφάσιζε να μετακινηθεί και να έρθει κοντά στα αποδυτήρια τι θα συνέβαινε; Υπήρχε μερίδα οπαδών της Ανόρθωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα λίγα μέτρα έξω από το γήπεδο. Είναι αυτή η μερίδα που δημιούργησε το περιστατικό με τους παίκτες μας και τους οπαδούς μας πριν και μετά από το παιχνίδι».

Ακολούθως είπε: «Δεν ήταν σωστό το πλάνο της Αστυνομίας. Σε τέτοια περιστατικά υπάρχει αποφασιστικότητα για τιμωρία τέτοιων ενεργειών για να μην επαναληφθούν. Επαλαμβάνουμε, η φιλοξενία ήταν άψογη και δεν στιγματίζουμε όλο τον κόσμο της Ανόρθωσης. Η Κοινωνία μας αξίζει πολύ καλύτερες συμπεριφορές από αυτές που ζήσαμε το βράδυ του Σαββάτου»

Για την εμφάνιση της Ομόνοιας και το αποτέλεσμα: «Είχαμε μια αρκετά καλή παρουσία, δεν κινδυνέψαμε, το ελέγξαμε, φτιάξαμε 3-4 πολύ καλές φάσεις. Ήταν η μοναδική φάση που κινδυνέψαμε στο γκολ της Ανόρθωσης. Είναι κρίμα που δεν πήραμε αυτό που νιώθαμε πως δικαιούμασταν. Το πρόβλημα προέκυψε ότι χάσαμε αρκετούς βαθμούς σε παιχνίδια που είμασταν καλύτεροι. Σε αρκετά παιχνίδια. Βρεθήκαμε σε αυτή τη δύσκολη θέση και πλέον αν πάρουμε τους εννέα βαθμούς στα επόμενα τρία παιχνίδια θα μπορούμε να πλασαριστούμε σε πολύ καλύτερη θέση».

Για τους τραυματίες Σέχου, Χούμποτσαν και Λανγκ: «Θα δούμε αν προλαβαίνουν το επόμενο παιχνίδι».

Για τον νεοαποκτηθέντα Τιμ Μάταβζ: «Ο ποδοσφαιριστής αγωνιστικά είναι σε καλή κατάσταση. Εκκρεμούν οι λεπτομέρειες εγγραφής του για να τον έχουμε διαθέσιμο να αγωνιστεί»

Αν θα γίνει άλλη μία μετεγγραφή τελευταία: «Καταβάλουμε προσπάθεια ώστε να αποκτηθεί ένας από αυτούς που προκρίθηκαν ως παίκτες που μπορούν να δώσουν τα στοιχεία που επιθυμεί η τεχνική ηγεσία. Θα δούμε αν μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Είναι πάγια θέση μας να μην αναφερθούμε σε ονόματα. Σε λίγες ώρες τελειώνει η μετεγγραφική περίοδος, περιμένουμε και θα γνωρίζουμε».

Από 24sports.com.cy