Home TOP NEWS «Έπρεπε να κάνει συμβόλαιο στον Μπεργκ 10 χρόνια η ΟΜΟΝΟΙΑ, όχι να...

«Έπρεπε να κάνει συμβόλαιο στον Μπεργκ 10 χρόνια η ΟΜΟΝΟΙΑ, όχι να τον διώξει»


Μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ ΦΜ 95,0 ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέας Γιατρού.

Είπε αναλυτικά:

Για την απομάκρυνση Μπεργκ: «Ο κάθε ένας λέει την άποψη του έτσι και εγώ θα πω τη δική μου. Έχει χρόνια που λέω ότι η Ομόνοια έπρεπε να κάνει συμβόλαιο στο Μπεργκ για τα υπόλοιπα 10 χρόνια, όχι να τον διώξει. Όλοι αυτοί οι νεαροί που βλέπουμε σήμερα τους προώθησε ο κύριος Μπεργκ. Δυστυχώς έχουμε ακόμα την Κυπριακή νοοτροπία που μόλις δούμε κάτι στραβό, διώχνουμε τον προπονητή. Αυτό που έβλεπα εγώ είναι ένα σοβαρό προπονητή, έκανε και αυτός τα λάθη του αλλά είναι τόσα πολλά που πρόσφερε, που θεωρώ ότι ήταν λάθος η απόφαση. Αν ήταν κάποιος που δεν είχε προσφέρει κάτι, να πούμε εντάξει. Αλλά ο Μπεργκ έφερε την Ομόνοια σε τοπ επίπεδο. Σίγουρα είναι φυσιολογικό να μην μπορείς να μείνεις στο ψηλό σημείο που ήσουν τόσα χρόνια. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να παίρνεις βεβιασμένες αποφάσεις για το καλό της ομάδας. Ήταν ένας σοβαρός και μετρημένος προπονητής που διατηρούσε ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια».

Για τον νέο προπονητή: «Αυτή την στιγμή, τι θα προσπαθήσει να φέρει η Ομόνοια σαν προπονητή; Η λογική που αλλάζει τον Μπεργκ, είναι για να διεκδικήσει το κύπελλο. Αυτή την στιγμή θα φέρουν έναν προπονητή με τη φιλοσοφία του Μπεργκ. Μέχρι να μάθει τους ποδοσφαιριστές, μέχρι να μάθει τη νοοτροπία του κυπριακού ποδοσφαίρου και τις υπόλοιπες ομάδες, θα χρειαστεί χρόνο. Θεωρώ είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για την Ομόνοια να διεκδικήσει κάτι αυτή την στιγμή. Ο Μπεργκ έπρεπε να μείνει και να δουν τι θα κάνουν στο τέλος της σεζόν. Το ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει στην ομάδα ήταν εμφανές. Δεν είμαστε μέσα στα αποδυτήρια όμως για να ξέρουμε τι γίνεται. Φυσικά και υπάρχει το υλικό για να διεκδικήσει το κύπελλο η ομάδα. Εγώ ήμουν της άποψης ότι αν κατάφερνε η Ομόνοια να μπει στην εξάδα, θα διεκδικούσε και τον τίτλο. Είναι σχεδόν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές που πήραν το πρωτάθλημα και πέρασαν στους ομίλους. Σίγουρα η απουσία του Γκόμεθ είναι μεγάλη, αλλά υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες».

Για την πίεση του κόσμου στον Λοΐζου: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Με την χρονιά που έκανε πέρσι ο Λοΐζου, έκανε τους οπαδούς να έχουν απαιτήσεις. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει τον παίκτη, γιατί τα προσόντα που είδαμε την προηγούμενη χρονιά, τα ξεχνάμε πολύ εύκολα. Υπάρχει πίεση στην ομάδα και έπεσε αρκετή ευθύνη πάνω του. Πιστεύω στο ταλέντο του, είναι ποδοσφαιριστής που αν μείνει στην ομάδα θα ζήσουμε πολλά μαζί του, αλλά θεωρώ ότι είναι παίκτης για το εξωτερικό, επειδή το ταλέντο του είναι μεγάλο».

Για τους Χαραλάμπους και Χρίστου: «Τον Χαραλάμπους τον παρακολούθησα περισσότερο από τον Χρίστου και θεωρώ ότι είναι ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής. Εύχομαι να μην παραγκωνιστούν αυτοί οι νεαροί μετά τη φυγή του Μπεργκ, επειδή είναι για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου. Εμείς χαιρόμαστε σαν παλαίμαχοι που βλέπουμε αυτούς τους νεαρούς να αγωνίζονται σε οποιαδήποτε ομάδα».

Για τον θεσμό του κυπέλλου: «Θεωρώ την Ομόνοια φαβορί, διότι οι άλλες ομάδες έχουν το πρωτάθλημα στα πόδια τους και θα είναι επικεντρωμένες περισσότερο σε αυτό. Η Ομόνοια έχει μόνο το κύπελλο και θα πρέπει να τα δώσει όλα για να το κατακτήσει».