Home TOP NEWS Νιλ Λένον: “Είναι σημαντικό που πήραμε τον τίτλο και είδατε τι σήμαινε...

Νιλ Λένον: “Είναι σημαντικό που πήραμε τον τίτλο και είδατε τι σήμαινε για τους παίκτες”

Ο Νιλ Λένον ήταν φιλοξενούμενος στο εορταστικό επείσοδιο της εκπομπής “Total Green” και μίλησε για την κατάκτηση του κυπέλλου.


Αναλυτικά:

«Είναι τεράστια περηφάνια. Για εμένα προσωπικά ήταν ένα πολύ μεγάλο επόιτευγμα. Να έρθω σε μια χώρα και σε διάστημα 2,5 μηνών να πάρουμε το κύπελλο. Υπήρχε μεγάλη πίεση λόγω των ψηλών απαιτήσεων. Επίσης επειδή ήμασταν πρωταθλητές και είχαμε απογοητευτική πορεία. Είναι σημαντικό που πήραμε τον τίτλο και είδατε τι σήμαινε για τους παίκτες. Μου δίνει περηφάνια και ευτυχία».

Τι σκέφτηκε στην αποβολή: «Ήμουν θυμωμένος με τον διαιτητή γιατί κατέστρεψε το παιχνίδι. Θα ήμασταν πιο χαρούμενοι αν έδινε πέναλτι και μέναμε με 11. Έπρεπε να οργανώσουμε ξανά την ομάδα, πάιξαμε με τρεις στόπερ. Παίκτες όπως ο Λοΐζου έπρεπε να θυσιαστούν να βοηθήσουν ανασταλτικά. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Στην ανάπαυλα μιλήσαμε και βελτιωθήκαμε. Τσέποβιτς και Κακουλλής μπορούσαν να το κερδίσουν στο 90λεπτο. Υπέφεραν όλοι μέχρι το τέλος του αγώνα όμως έδειξαν χαρκατήρα. Κυριάρχησαν και χάρισαν μια σπουδαία νίκη».

Τι είπε στους παίκτες μετά την αποβολή: «Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης τους είπα κοιτάξτε, μην νομίζετε ότι θα νιώσω άσχημα για εσάς τώρα. Έχετε την ευκαιρία να κάνετε κατι που θα θυμάστε σε 20-30 χρόνια. Σε 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται τον ηττημένο. Και ο τρόπος που θα το κάνετε, με 10 παικτες για μεγάλο διάστημα στον ημιτελικό και τωρα στον τελικό, όλοι θα θυμούναι το όνομά σας για πολλά χρόνια, οπότε βεβαιωθείτε ότι θα κερδίσετε».

Αν πίστεψε κάποια στιγμή πως μπορούσαν να χάσουν: «Ναι φυσικά. Όταν χάνεις παίκτη τόσο νωρίς στο παχνίδι δεν θα δεις αρκετή κατοχή της μπάλας. Έχουμε μια ομάδα που της αρέσει να παίζει επιθετικό ποδόφαιρο αλλά δεν μπορούσαμε να ανοιχτούμε πολύ. Η μοναδική ανησυχία που είχα όμως ήταν μια τυχερή εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι. Πέραν από αυτό δεν νομίζω να αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα στο παιχνίδι. Τα πέναλτι είναι… πέναλτι. Όταν έχεις τον Φαμπιάνο…. Είπα στους παίκτες ότι θα αποκρούσει τουλάχιστον δύο. Είναι τόσο καλός κι αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση όταν πας στα πέναλτι».

Τι σκέφτηκε στην εκτέλεση του Χάμπου: «Γελούσα γιατί είναι τόσο παρορμητικός και ενθουσιώδης. Σκεφτόμουν μέσα μου ότι μπορεί να γίνει ένας θρύλος. Αγαπά πολύ την ομάδα και δούλεψε σκληρά στο παιχνίδι. Είναι καλό παιδί και ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρει. Σήμαινε πολλά για αυτον και την οικογένειά του».

Για τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: «Φανταστικοί. Έχω δουλέψει σε μεγάλες ομάδες όπως η Σέλτικ, όμως ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι σε εκείνο το επίπεδο, με τους καλύτερους. Σηκώνεται η τρίχα στην πλάτη και τα χέρια σου γιατί το συναίσθμα είναι τόσο καλό. Ο τρόπος που ο κόσμος με αγκάλιασε και με έκανε να νιώθω ανετα με κανει τόσο χαρούμενο και μου δίνει κίνητρο».

Για τους ομίλους: «Εξαιρετικό επίτευγμα για την ομάδα και τους παίκτες. Είμαστε έτοιμοι για τις νέες προκλήσεις. Είναι όλοι εμπειροι και νικητές. Θα χρειαστούμε καλή προετοιμασία και εκεί επικεντρώνονται τα πλάνα και η προσοχή μας. Θα δουλέψουμε σκληρά για τις προσφθαφαιρέσεις για να προσθέσουμε ποιότητα».