Home TOP NEWS Είπε τα πράγματα με το όνομα τους ο Ανδρέας για Βρυωνίδη

Είπε τα πράγματα με το όνομα τους ο Ανδρέας για Βρυωνίδη


Τοποθετήθηκε και για την απόφαση του Αριστοτέλης Βρυωνίδη, να επιβάλει ποινή «χάδι» σε Απόλλωνα και Αποέλ για τα θλιβερά επεισόδια του Τσιρείου.

Είπε αναλυτικά:

 Η απόφαση του κ. Βρυωνίδη για την ποινή που επέβαλε για τα εξαιρετικά σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Τσίρειο στάδιο στον αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΠΟΕΛ, είναι εντελώς διαφορετική με την ποινή που ο ίδιος επέβαλε για τα σοβαρά επεισόδια στον πρόσφατο αγώνα για το σούπερ καπ φούτσαλ ανάμεσα σε ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΠΟΕΛ. Για τον αγώνα φούτσαλ επέβαλε τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ για τα επεισόδια στο Τσίρειο στάδιο επέβαλε μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών με αναστολή.

Δηλαδή, στον αγώνα που τα επεισόδια ήταν πολύ πιο σοβαρά, ο ίδιος άνθρωπος επέβαλε πολύ χαμηλότερη ποινή, ουσιαστικά ποινή – χάδι αν αναλογιστεί κανείς τι έγινε στο Τσίρειο.

Δυστυχώς, αυτό το ζήτημα με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, με το αποφασίζω κατά το δοκούν, «κόφκω τζαι ράφκω» στα Κυπριακά, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι κανονισμοί να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις περιστάσεις ή η προκήρυξη να αλλάζει όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωτάθλημα. Είναι κρίμα να έχουμε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και κάποια πράγματα να μην προχωρούν ανάλογα.

Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Βριωνίδης αποφάσισε να επιβάλει πολύ διαφορετικές ποινές σε παρόμοια περιστατικά; Γιατί στα επεισόδια του φούτσαλ επέβαλε ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και στο ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΠΟΕΛ, με πολύ χειρότερα επεισόδια, επέβαλε μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών με ΑΝΑΣΤΟΛΗ. Ποιος είναι ο λόγος που τον οδήγησε να λάβει αυτήν την απόφαση; Διότι λογική εξήγηση φαίνεται πως δεν υπάρχει.

Και να ξεκαθαρίσω πως εμείς δεν θέλουμε το ποδόσφαιρο να παίζεται μπροστά σε άδειες κερκίδες. Θέλουμε ο κόσμος να είναι, με ασφάλεια, στα γήπεδα. Εδώ εστιάζουμε στο γεγονός πως ο ίδιος άνθρωπος αποφάσισε πολύ διαφορετικά για τα ίδια και πολύ χειρότερα επεισόδια. Και διερωτόμαστε ποιος είναι ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.