Home TOP NEWS Μιχαηλίδης: «Στο χαμένο πέναλτι του Ράουφμαν ένιωσα τον κόσμο να χάνεται κάτω...

Μιχαηλίδης: «Στο χαμένο πέναλτι του Ράουφμαν ένιωσα τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια μου»


Στο SHOOTANDGOAL μίλησε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στα πλαίσια του ρεπορτάζ για το θέμα της ψυχικής υγείας στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο ίδιος σαν προπονητής έφθασε αρκετές φορές κοντά στην επιτυχία κατάκτησης τίτλων, όμως πολλές φορές αυτοί οι τίτλοι πήγαν αλλού στις λεπτομέρειες. Μόνος τίτλος στην προπονητική του καριέρα το Κύπελλο με την Ανόρθωση το 2003, όμως τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες τις οποίες προπονούσε είχαν πλησιάσει πολύ στην κατάκτηση τίτλων όμως στο τέλος αυτό δεν γινόταν κατορθωτό. Ρωτήσαμε τον κ. Μιχαηλίδη αν αυτή η αδυναμία να έρθουν τα τρόπαια, τον έφεραν σε περιόδους έντονης ψυχολογικής πίεσης.

«Ναι, υπήρξαν περίοδοι που αντιμετώπισα πολύ μεγάλη ψυχολογική πίεση. Είμαι όμως την τύχη και την ευλογία πρέπει να το πω, να έχω κοντά μου μία οικογένεια, αρχικά τους γονείς μου, τα αδέλφια μου και μετά τη σύζυγο και τα παιδιά μου, που με βοήθησαν πάρα πολύ να το ξεπεράσω. Είχα μία πολύ ισορροπημένη οικογένεια η οποία έκανε ότι ήταν δυνατό να με βοηθήσουν, αλλιώς πιθανόν, δεν μπορώ να το ξέρω, να κατέρρεα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Για παράδειγμα, το 1998 όταν ήμουν στην Ομόνοια και χάθηκε το πέναλτι του Ράουφμαν με την Ανόρθωση, πέναλτι με το οποίο χάθηκε και το πρωτάθλημα, ένιωσα τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια μου». «Το ξεπέρασα γρήγορα, με την έννοια ότι επανήλθα και συνέχισα την πορεία μου, αλλά πρώτα χρειάζεται αρκετή εσωτερική ψυχική δύναμη την οποία ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε, αλλά και βοήθεια από το περιβάλλον σου, από την οικογένεια», συμπλήρωσε.

Από shootandgoal.com