Home TOP NEWS Έμμεση πάσα του ΠτΔ προς την OMONOIA

Έμμεση πάσα του ΠτΔ προς την OMONOIA


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, βλέπει θετικά την πρόταση των ιδιοκτητών της Πάφος FC για το Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης». Αυτό επεσήμανε σε ερώτηση που του υποβλήθηκε πριν από την τέλεση των εγκαινίων του προπονητικού κέντρου «Νάσος Κωνσταντίνου», την περασμένη Τετάρτη.

«Φυσικά και μπορεί να εφαρμοστεί. Είναι μια τεράστια επένδυση για τη χώρα μας, για την πόλη και επαρχία της Πάφου. Η επένδυση ξεπερνά τα 30 εκ., αντιλαμβάνεστε είναι κάτι που έχει αλυσιδωτές θετικές επιπτώσεις για το σύνολο των κοινοτήτων», απάντησε χαρακτηριστικά ο ΠτΔ.

Νομίζω πως η εν λόγω τοποθέτηση μπορεί να αποτελέσει και… πάσα προς τη διοίκηση της Ομόνοιας, σε σχέση με το ενδιαφέρον που εξέφρασε στο παρελθόν για ανέγερση νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον χώρο του Μακαρείου Σταδίου, σε συνεργασία με την Πολιτεία.

Ο Σταύρος Παπασταύρου υπέβαλε συγκεκριμένο πλάνο στον ΚΟΑ για το θέμα, όμως ο πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα του «τριφυλλιού» εισέπραξε αρνητική απάντηση, με αστείες δικαιολογίες. Μάλιστα, το θέμα προκάλεσε ντόρο πριν από τέσσερα χρόνια, έπειτα από την απάντηση του Οργανισμού τον Ιούνιο του 2019.

Τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης με ό,τι αυτό συνεπάγεται λαμβάνοντας υπόψιν πρόταση που προερχόταν από την Ομόνοια… Ερχόμενοι στο παρόν, η θέση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για το «Στέλιος Κυριακίδης» είναι προφανές πως αλλάζει τον χάρτη, σε σχέση με την αξιοποίηση αθλητικών χώρων που ανήκουν στον ΚΟΑ.

Ενδεχόμενη κατεδάφιση του Μακαρείου σταδίου και ανέγερση νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου θα αποτελεί εξίσου τεράστια επένδυση για την πρωτεύουσα, με όλα τα παρεμφερή οφέλη για τη Λευκωσία και την οικονομία του τόπου.

Εν κατακλείδι ίσως να πρόκειται για ευνοϊκή συγκυρία σε περίπτωση που ο κ. Παπασταύρου επανέλθει με την πρότασή του προς τον ΚΟΑ. Με την υποσημείωση ότι στους στόχους του είναι και η ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου.

Του Γιώργου Χατζηαντώνη από Match.com.cy