Home Uncategorized Εβδομάδα ζυμώσεων για Αναστασιάδη- Μαλά

Εβδομάδα ζυμώσεων για Αναστασιάδη- Μαλά

anas-malas


Εντατικές διαβουλεύσεις θα έχουν αυτή την εβδομάδα υποψήφιοι και κόμματα ενόψει του 2ου γύρου των εκλογών.
Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς θα βρεθούν αντιμέτωποι την ερχόμενη Κυριακή.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφάλισε ποσοστό 45.46% και ο Σταύρος Μαλάς 26.91%.

Ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε ισχυρή εντολή εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Ο κύριος Χριστοφόρου είπε ότι τώρα δεν χωρούν οι κομματικοί διαχωρισμοί και κάλεσε όλους σε συστράτευση ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Πρόσθεσε ότι το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών απέδειξε ότι το 70% των πολιτών αποδοκίμασε την παρούσα κυβέρνηση.

Ο κύριος Χριστοφόρου είπε ότι σήμερα το επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα ενόψει του 2ου γύρου των εκλογών.

Το ΑΚΕΛ απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο της ΕΔΕΚ και τους οπαδούς του ΔΗΚΟ που δεν ψήφισαν Αναστασιάδη, να στηρίξουν την 2η Κυριακή τον Σταύρο Μαλά.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής Χρίστος Μέσης εξέφρασε επίσης σεβασμό προς τον Γιώργο Λιλλήκα και τον κάλεσε να δώσει την μάχη με το ΑΚΕΛ ώστε να αποτραπεί η εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κύριος Μέσης είπε ότι δόθηκε μια σκληρή και δύσκολη μάχη αφού η αριστερά και ο Σταύρος Μαλάς δέχθηκαν ένα ανελέητο πόλεμο, αλλά στο τέλος της ημέρας αναδείχθηκαν νικητές.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Σταύρος Μαλάς μπορεί να κερδίσει τις εκλογές αφού είναι νέος, αξιόπιστος, ενώ έχει ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις.

Βέβαιος για την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη την ερχόμενη Κυριακή παρουσιάστηκε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης.

Πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ θα προχωρήσει στον δύσκολο δρόμο, τονίζοντας ότι από την 1η στιγμή όλοι στην ηγεσία γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελούσε υπέρβαση και δεν θα είχε την στήριξη όλων.

Η ΕΔΕΚ δεν πρέπει να μπει στην λογική της συναλλαγής ενόψει του 2ου γύρου των εκλογών, εκτιμά ο βουλευτής Νίκος Νικολαϊδης.

Πρόσθεσε ότι αν υπάρξει συνεργασία με έναν εκ των 2 υποψηφίων, πρέπει να γίνει στην βάση προγραμματικών και ιδεολογικών συγκλίσεων.

Ο κύριος Νικολαΐδης είπε ότι η ΕΔΕΚ θα πάρει ανεξάρτητα τις αποφάσεις της από τον Γιώργο Λιλλήκα και ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Π.Γ, ενώ την τελική απόφαση θα την λάβει η Κ.Ε ή κάποιο άλλο σώμα.

ASTRA