Home Uncategorized Γυναίκες σε απόγνωση….

Γυναίκες σε απόγνωση….

olomeleia_gunaikes


Έκπληξη για το μη διορισμό ούτε μιας γυναίκας στο υπουργικό συμβούλιο εξέφρασε στον ΑΣΤΡΑ η Πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ και ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Υπέδειξε ότι στην Ευρώπη προωθούνται συγκεκριμένες πολιτικές με πάγιο στόχο την αντιπροσώπευση από γυναίκες σε ένα ποσοστό της τάξης του 30-40%, και καλούνται τα κράτη-μέλη να ανταποκριθούν.

Η κυρία Παπαδοπούλου σημείωσε το διορισμό γυναικών ως επιτρόπων, τόνισε όμως ότι υπάρχουν άξιες γυναίκες που θα μπορούσαν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Η Κύπρος, πρόσθεσε, πρέπει να ξεπεράσει αυτά τα ταμπού.

Η πλήρης απουσία γυναικών από το υπουργικό συμβούλιο είναι αποκαρδιωτική και οδηγεί σε πισωγύρισμα δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ η ΓΓ της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά.

Διερωτήθηκε τι οδήγησε το σημερινό πρόεδρο να μην αναγνωρίσει ικανότητες σε καμιά γυναίκα, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ικανότατες γυναίκες και στον ιδεολογικό χώρο της νέας κυβέρνησης.

Η κυρία Κουκουμά είπε ακόμη ότι προεκλογικά ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είχε μιλήσει ποτέ για τις γυναίκες εκτός από την αμίμητη αναφορά του ότι και οι γυναίκες σκέφτονται.

Η παντελής έλλειψη γυναικών από το υπουργικό φοβίζει και δείχνει ασέβεια προς το άλλο μισό του πληθυσμού δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ η Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα.

Χαρακτήρισε μάλιστα μεγαλύτερη ανισότητα την ύστατη προσπάθεια που έγινε, με το διορισμό τριών γυναικών επιτρόπων, εξηγώντας ότι δημιουργείται η αντίληψη ότι κρίθηκαν ικανές για το πόστο του Επιτρόπου αλλά όχι για υπουργοποίηση.

Η κυρία Μαυρονικόλα εξέφρασε την ελπίδα αυτό να μην είναι και η νέα πολιτική της κυβέρνησης έναντι των μεγάλων θεμάτων.