Home Uncategorized Συμπλοκές Κυπρίων και Κούρδων στη Λεμεσό

Συμπλοκές Κυπρίων και Κούρδων στη Λεμεσό

astynomia_faros


Στη σύλληψη τριών προσώπων, προχώρησε η αστυνομία για υπόθεση οχλαγωγίας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την αστυνομία γύρω στις 19:00 χθες βράδυ, 200 περίπου άτομα κουρδικής καταγωγής έλαβαν μέρος σε λαμπαδηφορία για την επέτειο από τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Σε κάποια στιγμή στην Οδό Ανεξαρτησίας ένα σαλούν αυτοκίνητο, αγνώστων στοιχείων, πέρασε δίπλα από την πορεία των Κούρδων και ο συνοδηγός φαίνεται να τους εξύβρισε με αποτέλεσμα γύρω στα 30 άτομα Κούρδοι να επιτεθούν εναντίον του συνοδηγού και να τον κτυπήσουν. Με την παρέμβαση της Αστυνομίας σταμάτησε η επίθεση και έφυγαν οι τρεις επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, οι οποίοι ήταν Κύπριοι.

Οι Κούρδοι συνέχισαν την πορεία τους, η οποία τερματίστηκε στην οδό Ναυαρίνου, όπου βρίσκεται το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν αλλά γύρω στις 21:00 δέχθηκαν μαζική επίθεση περίπου από 100 άτομα νεαρής ηλικίας, οι οποίοι κρατούσαν ρόπαλα και βόμβες μολότοφ. Οι Κούρδοι αντέδρασαν και έριξαν πέτρες εναντίον των προσώπων αυτών για να προστατέψουν το οίκημα τους. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των 3 Κυπρίων, δυο 16χρονων και ενός 29χρονου.

ΑΣΤΡΑ