Home Uncategorized Τελευταίες πινελιές για τη νέα κυβέρνηση…

Τελευταίες πινελιές για τη νέα κυβέρνηση…

anas-anoixta_xeria


Οι τελευταίες διαβουλεύσεις πριν από την ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης Αναστασιάδη βρίσκονται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μετέβη στην Πινδάρου ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ενώ από το πρωί βρίσκονται εκεί ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ, πολλά εκ των οποίων περιλαμβάνονται στη λίστα υπουργοποιήσεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα περισσότερα από τα υπουργεία έχουν ήδη κλειδώσει.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Χρίστος Στυλιανίδης, υπουργός Δικαιοσύνης ο Ιωνάς Νικολάου, υπουργός Εργασίας ο Χάρης
Γεωργιάδης και υπουργός Εσωτερικών ο Σωκράτης Χάσικος.

Στο υπουργείο Συγκοινωνιών φαίνεται να τοποθετείται ο Τάσος Μητσόπουλος, στο υπουργείο Άμυνας ο Φώτης Φωτίου και στο υπουργείο Παιδείας ο Κυριάκος Κενεβέζος, ενώ τελικά το υπουργείο εμπορίου αναλαμβάνει σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο τεχνοκράτης Γιώργος Λακκοτρύπης.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται έντονα το όνομα του Πέτρου Πετρίδη ενώ το υπουργείο Γεωργίας πάει στο ΕΥΡΩΚΟ με πιθανότερα ονόματα του Νίκου Κουγιάλη και Μιχάλη Γιωργάλλα.

Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Νίκου Αναστασιάδη Κωνσταντίνος Πετρίδης ενώ τη θέση του διευθυντή του γραφείου του προέδρου αναλαμβάνει ο επίσης στενός συνεργάτης του προέδρου Παναγιώτης Αντωνίου.

Στο υπουργείο οικονομικών έχει κλειδώσει ο Μιχάλης Σαρρής και στο υπουργείο εξωτερικών ο Γιαννάκης Κασουλίδης ενώ πρόεδρος του εθνικού συμβουλίου οικονομίας διορίστηκε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Τη θέση του προέδρου του συμβουλίου Περιβάλλοντος φέρεται να αναλαμβάνει η γ.γ. των οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου.

ASTRA