Home Uncategorized Έξω από την ΚΤ oι υπάλληλοι της Τρ. Κύπρου

Έξω από την ΚΤ oι υπάλληλοι της Τρ. Κύπρου

ypalliloi_kuprou_diamartiria


Πανικός και αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα μεταξύ των εργαζομένων της Τράπεζας Κύπρου, με αφορμή το διάταγμα της κεντρικής τράπεζας με τον οποίο διορίζεται ειδικός Διαχειριστής για την εκτέλεση των μέτρων εξυγίανσης στην τράπεζα.

Μερικές εκατοντάδες υπάλληλοι της Κύπρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, ζητώντας την παραίτηση του διοικητή της Κ.Τ., καθώς θεώρησαν ότι ο ορισμός διαχειριστή θα οδηγήσει σε διαδικασία παρόμοια με αυτή που θα εφαρμοστεί για τη Λαϊκή τράπεζα.

Πάντως, η κυβέρνηση καθησύχασε τους υπαλλήλους της τράπεζας Κύπρου, δηλώνοντας ότι το διάταγμα είναι προσωρινό μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες και διαμηνύοντας ότι η διαδικασία που εφαρμόζεται στη Λαϊκή δεν έχει καμία σχέση με τα μέτρα στην τράπεζα Κύπρου.

Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Κύπρου, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας, μετά από παράκληση του Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας Γιάννη Κυπρή, ο οποίος τους μίλησε έξω από το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας, μετακινούνται στα παρακείμενα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου.

Εκεί ο κ. Κυπρής θα τους ενημερώσει για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε πριν λίγη ώρα με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον Υπουργό Οικονομικών.

ΑΣΤΡΑ