Home Uncategorized Πρόωρος συναγερμός για τις κροτίδες

Πρόωρος συναγερμός για τις κροτίδες

KROTIDES_2


Συναγερμός σήμανε στις τάξεις της αστυνομίας μετά τον εντοπισμό 640 κροτίδων στη Λάρνακα. Είναι η πρώτη παρτίδα κροτίδων που εντοπίζεται κατά το 2013.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ήδη η αστυνομία εξετάζει συγκεκριμένους τρόπους δράσης πολύ πριν την περίοδο του Πάσχα.

Η δύναμη θα οργανώσει σύντομα ομάδες αντιμετώπισης του προβλήματος της διακίνησης των κροτίδων και παράλληλα θα δώσει έμφαση στην πρόληψη μέσω ενημερωτικών διαλέξεων.

Βήματα προόδου

Πέρσι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της δύναμης οι τραυματισμοί κατέγραψαν μείωση. Όπως είπε χαρακτηριστικά καταγράφηκαν βήματα προόδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στον ΑΣΤΡΑ η αστυνομία, το 2012 από τις 17 Μαρτίου μέχρι 23 Απριλίου είχαν κατασχεθεί συνολικά 9,211 κροτίδες, αυτοσχέδιες και εργοστασιακές διαφόρων τύπων, ψηλής και χαμηλής ισχύος και 67 πυροτεχνήματα, καθώς επίσης και 2 εκτοξευτές επίγειων πυροτεχνημάτων, 20 φωτεινά σήματα χειρός, μεγάλος αριθμό ηλεκτρικών σπίρτων, ένα κοντρόλ πάνελ που ελέγχει την εκτόξευση πυροτεχνημάτων και αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Κατά την περσινή πασχαλινή περίοδο είχαν συλληφθεί 39 πρόσωπα για παράνομη κατοχή κροτίδων εκ των οποίων, οι 22 είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Κατά την πασχαλινή περίοδο του 2012 είχαν τραυματιστεί ελαφρά πέντε άτομα ενώ ένας 31χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στην παλάμη.

12 οι τραυματίες το Πάσχα του 2011

Στατιστικά σε σχέση με το 2011 , το Πάσχα του 2012 οι τραυματίες κατέγραψαν μείωση 58%. Από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 25 Απριλίου του 2011 στο πλαίσιο της εκστρατείας της Αστυνομίας κατά των κροτίδων, κατασχέθηκαν συνολικά 37,714 κροτίδες, αυτοσχέδιες και εργοστασιακές διαφόρων τύπων, ψηλής και χαμηλής ισχύος.

Επίσης τραυματίστηκαν 12 πρόσωπα μεταξύ των οποίων τρεις 13χρονοι και ένας 10χρονος. Καταγράφηκαν τριάντα εννέα συλλήψεις για παράνομη κατοχή κροτίδων εκ των οποίων οι είκοσι , αφορούσαν άτομα κάτω των 18 ετών.

Του Κώστα Α. Κωνσταντίνου.