Home Uncategorized Φυγάδευσαν χρήματα παραμονές Eurogroup;

Φυγάδευσαν χρήματα παραμονές Eurogroup;

http://www.astra.com.cy/images/h/haravgi.jpg


Ερωτήματα εγείρονται που χρήζουν απαντήσεων από στοιχεία τα οποία κατέχει η εφημερίδα Χαραυγή σχετικά με τον τρόπο που φυγαδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ παραμονές της κρίσιμης συνόδου του Eurogroup στις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τίθεται το ερώτημα αν αληθεύει ότι η εταιρεία Loutsios & sons, ιδιοκτήτες της οποίας είναι εξ αγχιστείας συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη, 3 μέρες πριν το Eurogroup έσπασε 5 γραμμάτια που διατηρούσε στη Λαϊκή, ύψους 21 εκ. ευρώ και έστειλε τα χρήματα στην Αγγλία.

Διερωτάται παράλληλα αν είναι η ίδια εταιρεία που έκανε 2 εμβάσματα ύψους 10,5 εκ. ευρώ έκαστο από τη λαϊκή προς λογαριασμούς που διατηρεί στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην Barclays και στην τράπεζα Κύπρου του Ηνωμένου βασιλείου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τίθεται επίσης το ερώτημα ποιος ανώτερος τραπεζίτης στη Λαϊκή έδωσε εντολή να σπάσουν τα γραμμάτια, από τη στιγμή που υπήρχαν ρητές εντολές να μην επιτρέπεται κάτι τέτοιο.

Επίσης διερωτάται αν υπήρξαν παρεμβάσεις για προνομιακή μεταχείριση του οποιουδήποτε είτε από τη Λαϊκή είτε από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα.

Η εφημερίδα Χαραυγή με βάση τα ίδια στοιχεία υποβάλλει τα εξής ερωτήματα:

– Αληθεύει ότι το ζεύγος Άντης και Κάτια Λούτσιου έστειλαν την 1η Μαρτίου συνολικά 5 εκ. ευρώ τα οποία διατηρούσαν σε κοινό λογαριασμό στη λαϊκή, στις τράπεζες Deutsche Bank και Βarclays;

– Αληθεύει ότι στις 29 ιανουαρίου 2013 απέσυραν από τη Λαϊκή άλλα 24 εκ. ευρώ;

 ASTRA