Home Uncategorized Εκτός “κουρέματος” οι καταθέσεις Κυβέρνησης, Δήμων και Πανεπιστημίων

Εκτός “κουρέματος” οι καταθέσεις Κυβέρνησης, Δήμων και Πανεπιστημίων

money-cyprus_sti_mesi


Η Κυβέρνηση μετά από διαπραγμάτευση με την Τρόικα κατόρθωσε να εξαιρεθούν του κουρέματος οι καταθέσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης, των Τοπικών Αρχών και των Πανεπιστημίων.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε αυτές τις καταθέσεις περιλαμβάνονται και κονδύλια που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα ανάπτυξης με την ΕΕ.

Ο κύριος Πετρίδης είπε επίσης ότι έχει διασφαλιστεί ότι οι καταθέσεις των Ταμείων Προνοίας, αλλά και των ταμείων συντάξεων στη Λαϊκή Τράπεζα θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με τα Ταμεία που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα Κύπρου.
Επίσης τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ετοιμάσουν εντός των ημερών ολοκληρωμένη πρόταση για κάλυψη μέρους των απωλειών, που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την ετοιμασία νομικού πλαισίου για τη δημιουργία διαιτητικού δικαστηρίου για τους κατόχους αξιογράφων. Στο Διαιτητικό Δικαστήριο θα μπορούν να προσφύγουν όσοι πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί για να τύχουν της ανάλογης αποζημίωσης.

Τέλος ο κύριος Πετρίδης γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε η μείωση του μισθού των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου κατά 20% και του Προέδρου κατά 25%.

ΑΣΤΡΑ