Home Uncategorized Χρυσαφικά χιλιάδων ευρώ απέσπασαν ριφιφίδες στη Λεμεσό

Χρυσαφικά χιλιάδων ευρώ απέσπασαν ριφιφίδες στη Λεμεσό


Παραβιάζοντας γειτονικό κατάστημα, άγνωστοι διέρρηξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας χρυσοχοείο στην οδό Αγίου Ανδρέου στη Λεμεσό, αποσπώντας χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή, η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 200,000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, η διάρρηξη έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, με τους δράστες να εισέρχονται εντός του χρυσοχοείου με τη μέθοδο του «ριφιφί», παραβιάζοντας δηλαδή εφαπτόμενο υποστατικό και ανοίγοντας τρύπα στη μεσοτοιχία.

Παρά το ότι ήχησε το σύστημα συναγερμού, οι διαρρήκτες κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών και να εξαφανιστούν πριν την άφιξη ανδρών της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας και της αστυνομίας.

«Η διάρρηξη αυτή προσομοιάζει με άλλες διαρρήξεις που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν, όπου ο τρόπος δράσης είναι ο ίδιος», είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας πως «οι δράστες φαίνεται επιλέγουν τη συγκεκριμένη περιοχή, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υπάρχει κίνηση».

Το χρυσοχοείο διέθετε και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο ωστόσο δεν βρισκόταν σε λειτουργία, ενώ φαίνεται πως τα κλοπιμαία δεν καλύπτονταν από ασφάλεια.

Όσον αφορά τη ληστεία που διαπράχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε πιτσαρία στη Λεμεσό, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ ανέφερε πως οι έρευνες συνεχίζονται για εντοπισμό και σύλληψη των δυο ληστών, οι οποίοι κρατώντας τσεκούρι και σιδηρολοστό, ακινητοποίησαν τον υπεύθυνο της πιτσαρίας, αποσπώντας τις εισπράξεις του τριημέρου, ύψους 1500 ευρώ.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και απολύθηκε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Ιωάννης Σωτηριάδης ανέφερε πως τέτοια περιστατικά ανησυχούν την αστυνομία, η οποία λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα, ενώ κάλεσε το κοινό «όπως συνεχώς βοηθά την αστυνομία με το να δίνει πληροφορίες, ακόμα και ασήμαντες, σε μια προσπάθεια να πατάξουμε το έγκλημα».

ASTRA