Home Uncategorized Ο Μάικλ Τζάκσον είχε μείνει “άυπνος” για δύο μήνες!

Ο Μάικλ Τζάκσον είχε μείνει “άυπνος” για δύο μήνες!


Είναι γνωστό πως ο Μάικλ Τζάκσον έπασχε από αϋπνίες, με αποτέλεσμα να ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια σε αναισθητικά και ηρεμιστικά χάπια, προκειμένου να καταφέρει να κοιμηθεί.

Ο Δρ. Κόνραντ Μάρεϊ, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του τραγουδιστή, προκειμένου να τον βοηθήσει να ξεκουραστεί, του είχε χορηγήσει το αναισθητικό Profotol, το οποίο χρησιμοποιείται στις χειρουργικές επεμβάσεις.

Όπως είχε δημοσιευτεί, ο βασιλιάς της ποπ λάμβανε το εν λόγω ισχυρό φάρμακο επί 60 ημέρες για να βρει τελικά τραγικό θάνατο από υπερβολική δόση στις 25 Ιουνίου του 2009.

Στην πρόσφατη δίκη του που αφορά την αγωγή της μητέρας του Μάικλ, η οποία κατηγορεί την εταιρεία συναυλιών AEG Live για τον άδικο χαμό του γιου της, ο Δρ. Τσαρλς Σέιζλερ από το Χάρβαρντ, καταθέτοντας στο δικαστήριο τόνισε: “Ενώ το Profotol προσφέρει μη REM ύπνο στον ασθενή, παρόλ’ αυτά τον αναζωογονεί σαν να είχε κοιμηθεί για ώρες”.

Η φάση REM (Rapid Eye Movement) γνωστή και ως ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών είναι το πέμπτο στάδιο του ύπνου και χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών, αλλά και από βαθιά χαλάρωση των μυών, παρόμοια με αυτή που συμβαίνει στο βαθύ ύπνο.

Σύμφωνα λοιπόν, με το Δρ. Σέιζλερ, οι άνθρωποι που στερούνται τη φάση ύπνου REM έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να εκδηλώσουν άγχος, παράνοια, κατάθλιψη και σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής.

Πρόσθεσε πως η έλλειψη του μπορεί να ήταν και η αιτία που οδήγησε στο θάνατο το Τζάκσον, καθώς ακόμη και τα πειραματόζωα μετά από 5 συνεχόμενες εβδομάδες δίχως τη φάση REM πεθαίνουν.

“Είναι σαν να τρως για δείπνο υποκατάστατα τροφίμων, τα οποία ναι μεν σε χορταίνουν, χωρίς να σου προσθέτουν θερμίδες, αλλά και τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός” τόνισε ο Δόκτωρ, που σημείωσε πως ο Τζάκσον ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχε μείνει άυπνος για δύο μήνες.

Να σημειωθεί πως η φάση REM είναι πολύ σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς διατηρεί σε εγρήγορση εγκέφαλο και σώμα.

Επιπλέον, όσοι ξυπνούν από ύπνο REM μπορούν να θυμηθούν τι ονειρεύτηκαν, ενώ όσοι ξυπνούν από ύπνο μη REM θυμούνται ελάχιστα ή σχεδόν καθόλου τα όνειρά τους.

Πηγή: http://news.gr