Home Uncategorized Το μέλλον της Τρ. Κύπρου χαράσσεται εντός των επόμενων ωρών

Το μέλλον της Τρ. Κύπρου χαράσσεται εντός των επόμενων ωρών


Το μέλλον της Τράπεζας Κύπρου χαράσσεται εντός των επόμενων ωρών καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχεδιασμοί της τράπεζας για περιορισμό του κόστους στο μισθολόγιο.

Η Επιτροπή Προσωπικού του Δ.Σ. της Τράπεζας σε συνεδρία αυτή την ώρα κοστολογεί τις εναλλακτικές λύσεις για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου των υπαλλήλων.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Δ.Σ. με την ΕΤΥΚ για τελική συζήτηση του θέματος.

Αύριο το πρωί θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για να επιλέξει το οριστικό σχέδιο εθελούσιας εξόδου το οποίο θα τεθεί στη συνέχεια στην Κεντρική Τράπεζα προς έγκριση και ακολούθως θα παρουσιαστεί στους υπαλλήλους.

Η έξοδος των υπαλλήλων θα διαρκέσει πέραν του ενός μηνός, ενώ ο τελικός αριθμός αυτών που θα αποχωρήσουν θα καθοριστεί από το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Στόχος της διοίκησης και διεύθυνσης της τράπεζας είναι να υπάρξει μία μείωση του αριθμού των εργαζομένων από 1000 – 1500 άτομα.

Η φόρμουλα που είχε τεθεί όλες αυτές τις μέρες στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ εργοδοσίας και ΕΤΥΚ προνοεί σύμφωνα με πληροφορίες, την άμεση πληρωμή μέρους του ποσού απευθείας, και το υπόλοιπο με την αφυπηρέτηση, από το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, στο οποίο θα ανοίξουν μερίδες των δικαιούχων.

Την απόφαση θα εφαρμόσει το νέο Δ.Σ. της τράπεζας Κύπρου στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απορρόφηση των εργαζομένων της Λαϊκής, η Τράπεζα Κύπρου απασχολεί σήμερα περίπου 5.600 υπαλλήλους.
ΕΤΥΚ: “Ενορχηστρωμένες επιθέσεις” εναντίον υπαλλήλων της Τρ. Κύπρου

Ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον τω υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου καταγγέλλει η ΕΤΥΚ.

Η οργάνωση απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι οι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από την Τράπεζα Κύπρου θα αποζημιωθούν εις βάρος των υπολοίπων καταθετών διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε επεδίωξε ως συντεχνία χαριστικές αποζημιώσεις ούτε και δωρεάν γεύματα.

Η ΕΤΥΚ ξεκαθαρίζει ότι το προσωπικό που θα επιλέξει να αποχωρήσει αδικείται και μεταξύ άλλων ευεργετούνται οι υπόλοιποι καταθέτες.

Η συντεχνία διαμαρτύρεται για το λόγο ότι οι πρώτες €100.000 από τα ταμεία Προνοίας των 5.500 υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου, που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα Κύπρου και στη Λαϊκή δεν εξαιρέθηκαν από κούρεμα, και σημειώνει ότι και για τους 1.000 υπαλλήλους το ποσό που θα έπρεπε να κουρευτεί θα έπρεπε να μειωθεί κατά €100.000.

Η ΕΤΥΚ σημειώνει ότι αν ίσχυε η απαλλαγή των €100.000 υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία των 5.500 υπαλλήλων ότι τουλάχιστον €300.000.000 θα απαλλάσσονταν από το κούρεμα

ΑΣΤΡΑ