Home Uncategorized Υπό κράτηση ο Μόρσι. Η Αίγυπτος ξυπνά με στρατιωτικό νόμο

Υπό κράτηση ο Μόρσι. Η Αίγυπτος ξυπνά με στρατιωτικό νόμο


Στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου βρίσκεται ο ισλαμιστής πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

Όπως μεταδίδεται, ο ανατραπείς από το στρατό Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι μεταφέρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Αμυνας, ενώ η ομάδα του κρατείται σε κτίριο του στρατού.

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στρατιωτικού που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο, ο Μόρσι «κρατείται προληπτικά» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

Την κράτηση του Μόρσι επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστός ο τόπος κράτησης του Μόρσι.

Όπως μεταδίδεται από την Αίγυπτο, καθήκοντα μεταβατικού προέδρου θα αναλάβει το μεσημέρι ο πρόεδρος του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας.

Επίσης έγινε γνωστό ότι συνελήφθη και ο πρόεδρος της διαλυμένης Βουλής, και επικεφαλής του πολιτικού βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής εφημερίδας Al-Ahram, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 300 μέλη της Οργάνωσης, τα οποία κατηγορούνται για υποκίνηση ταραχών.

Στο μεταξύ ο ίδιος ο Μοχάμεντ Μόρσι, μέσω ενός ερασιτεχνικού βίντεο και μηνύματος που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, κατήγγειλε την επέμβαση του στρατού ως ένα «πλήρες στρατιωτικό πραξικόπημα» που θα οδηγήσει την Αίγυπτο στο «χάος». Παράλληλα κάλεσε τους υποστηρικτές του να μην αντιδράσουν βίαια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια σε αρκετές περιοχές της χώρας που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 340.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαρόκ Ομπάμα εξέφρασε έντονη ανησυχία από τις εξελίξεις στην Αίγυπτο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαρόκ Ομπάμα εξέφρασε έντονη ανησυχία από τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για επιστροφή της χώρας σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη πολιτική κυβέρνηση.

Στη γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι έχει ζητήσει να πληροφορηθεί κατά πόσον πρόκειται για πραξικόπημα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή της

ASTRA