Home Uncategorized Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι…

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι…


ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ συμφωνούν ότι παρά τις έντονες διαφωνίες που έχουν μεταξύ τους σε διάφορα θέματα πολιτικής, ο πολιτικός διάλογος θα πρέπει πλέον να εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο από αυτό που εκφραζόταν μέχρι σήμερα.

Μιλώντας μετά από συνάντηση που είχαν οι αρχηγοί ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι με τον Αβέρωφ Νεοφύτου συμφώνησαν για συνέχιση του διαλόγου επί του συγκεκριμένου ζητήματος, με στόχο την άρση της απαξίωσης των πολιτών προς την πολιτική.

Σε ότι αφορά την Οικονομία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ έχει ήδη καταθέσει την πρόταση του, η οποία δεν έγινε αποδεχτή από την Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα και γι’ αυτό το λόγο το κόμμα θα συνεχίσει να καταθέτει παραγωγικές προτάσεις για έξοδο από την κρίση στο πλαίσιο που έχει επιλέξει η Κυβέρνηση να κινηθεί.

Σε ότι αφορά την πρόταση του ΔΗΣΥ για Εθνική Συμφιλίωση ο κ. Κυπριανού είπε ότι πρόκειται για θέμα με πολλές πτυχές, το οποίο θα απασχολήσει τα δύο κόμματα μελλοντικά.

Στόχος είπε ο κ. Κυπριανού είναι να οικοδομηθεί ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των δύο κομμάτων, βασισμένος στις ιστορικές πραγματικότητες.

ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, είπε ο κ. Κυπριανού, συμφωνούν επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων σε ότι αφορά το Κυπριακό, ώστε να γίνει κατορθωτό να σπάσει η Τουρκική αδιαλλαξία και να βρεθεί λύση του προβλήματος.

Το ΑΚΕΛ, είπε, θεωρεί ότι η κοινή αυτή συνισταμένη είναι οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009.

Από την πλευρά του ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε τη συμφωνία του με το ΓΓ του ΑΚΕΛ για το γεγονός ότι παρά τις όποιες διαφωνίες των δύο κομμάτων και τις διαφορετικές ιδεολογικές υποχρεώσεις, τα δύο μεγάλα κόμματα του τόπου οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους όχι με στόχο την αλληλοεξόντωση.

Σε ότι αφορά την Οικονομία, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τα δύο κόμματα διακρίνουν διαφορετικές προσεγγίσεις, ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί μια μίνιμουμ δυνατή συναίνεση.

Σε ότι αφορά την Εθνική Συμφιλίωση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η νηφαλιότητα της χρονικής απόστασης από τα γεγονότα, καθώς και τα προβλήματα που είναι τώρα ενώπιον όλων, πρέπει να οδηγήσουν σε ειλικρινή διάλογο για απάμβλυνση των διαφορών μεταξύ των δύο κομμάτων, χωρίς να παραχαραχθούν τα ιστορικά γεγονότα.

ASTRA