Home Uncategorized Επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Δοκιμών της Hyundai στο Nürburgring

Επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Δοκιμών της Hyundai στο Nürburgring


Μια επίσημη τελετή σήμανε την έναρξη λειτουργίας του νέου Κέντρου Δοκιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai στο Nürburgring, στη Γερμανία. Η ολοκλήρωση του ειδικά σχεδιασμένου Κέντρου ανέβασε το συνολικό κόστος κατασκευής στα 6,62 εκατομμύρια Ευρώ, ενισχύοντας σε εξαιρετικό βαθμό την Έρευνα και Ανάπτυξη της Εταιρείας στην Ευρώπη.

Το Κέντρο Δοκιμών παρέχει τη δυνατότητα συνεχούς παρουσίας στην πίστα του Nürburgring, επιτρέποντας στη Hyundai να αξιολογεί και βελτιώνει τη διάρκεια ζωής και την οδηγική δυναμική των αυτοκινήτων της. Τα έργα στο Κέντρο, συνολικής επιφάνειας 3.622 τετρ. μέτρων, είχαν αρχίσει τον Ιούνιο του 2012 και ολοκληρώθηκαν μέσα σε 15 μήνες. Το μοναδικό κτίριο, από μέταλλο και γυαλί, περιλαμβάνει εργαστήρια, γραφεία και χώρους φιλοξενίας, σε τέσσερεις ορόφους, αποτελεί δε προέκταση του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Hyundai στο Rüsselsheim. Εκεί, οι ομάδες   σχεδιασμού και τεχνολογίας άρχισαν το δημιουργικό τους έργο το 2003.

Κάθε αυτοκίνητο που συμμετέχει στις δοκιμές, κάνει το γύρο της πίστας 480 φορές, σε συνθήκες κανονικές και κάτω από βροχή, προσομοιώνοντας μέχρι και 180.000 χιλιόμετρα οδήγησης σε διάστημα κάτω των έξη βδομάδων. Σε κάθε γύρο, οι παράμετροι καταγράφονται, αξιολογώντας τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, όσον αφορά το τιμόνι, την πορεία, την κίνηση στην ανάρτηση, την άνεση και τα χαρακτηριστικά στις λεπτομέρειες χειρισμού.

Τα ευρήματα διοχετεύοται στην ομάδα ανάπτυξης που βρίσκεται εκεί, δίνοντας τη δυνατότητα στους ειδικούς μηχανικούς να κάνουν τις απαιτούμενες ρυθμίσεις και να φέρουν τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στο επίπεδο που οι Ευρωπαίοι οδηγοί επιθυμούν. Ο Allan Rushforth, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Europe, δήλωσε σχετικά:
“Το Nürburgring είναι μοναδική πρόκληση για κάθε αυτοκίνητο, γι’ αυτό και αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για τις νέες μας εγκαταστάσεις. Το νέο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δοκιμών είναι
η φυσική προέκταση του Τεχνολογικού Κέντρου μας στο Rüsselsheim και μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε γρήγορα και με ακρίβεια την αξιοπιστία και οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων μας. Η συναισθηματική σημασία του να “δοκιμάζεσαι στο Nürburgring”, θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας για πρόσθετη αξία στη μάρκα που ονομάζεται Hyundai, σ’ ολόκληρη την Ευρώπη”.

Το Nürburgring είναι διεθνώς αναγνωρισμένο σαν μια από τις πιο ανταγωνιστικές πίστες δοκιμών, με 73 κλειστές στροφές (33 αριστερές και 40 δεξιές) σε τάρμακ απόστασης 20,8 χιλιομέτρων.
Με υψομετρικές διαφορές που φτάνουν τα 300 μέτρα (από το χαμηλότερο στο ψηλότερο σημείο), περιλαμβάνει ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις 17 και 11 τοις εκατόν αντίστοιχα.