Home Uncategorized Πέθανε ο ιδιοκτήτης της Haribo

Πέθανε ο ιδιοκτήτης της Haribo


Σε ηλικία 90 ετών, απεβίωσε ο Χανς Ρέγκελ, ο γνωστός σε όλους ως κ.Haribo. Ο Γερμανός επιχειρηματίας θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έφερε σε όλα τα νοικοκυριά του κόσμου τις γνωστές σε όλους πολύχρωμες καραμέλες-ζελέ σε σχήμα αρκουδιού.
Ο Χανς Ρίγκελ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Haribo και γιος του ιδρυτή Γιόχανς, πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με επιβεβαίωση εκπροσώπου της εταιρείας. Αποτελούσε τον ηγέτη του γερμανικού κολοσσού ζαχαροπλαστικής για 67 χρόνια.

Από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ζαχαροπλαστικής εταιρείας, από τον πατέρα του το 1946 σε ηλικία μόλις 23 ετών, ο Χανς εργάστηκε μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, Πολ, προκειμένου να γίνει η Haribo το διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα που είναι σήμερα, με τα γλυκά να πωλούνται σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από την άδεια ασθενείας που πήρε τον περασμένο Ιούλιο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός καλοήθη όγκου στον εγκέφαλο, ο 90χρονος λέγεται ότι πολύ σπάνια έχασε έστω και μία μέρα από το γραφείο του.

Πέθανε ο ιδιοκτήτης της Haribo

Η Haribo, γνωστή για τις φρουτώδες καραμέλες-ζελέ σε σχήμα αρκουδιού, είναι ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από το όνομα του ιδιοκτήτη, Hans Riegel Bonn, Ha-Ri-Bo. Η εταιρεία παράγει σήμερα γλυκά σε εργοστάσια σε 15 χώρες σε όλη την Ευρώπη και απασχολεί 6.000 άτομα, με κύκλο εργασιών 1 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Παρόλο που το όνομά του είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, ο αείμνηστος κ. Haribo, σπάνια έδινε συνεντεύξεις ή έκανε δημόσιες εμφανίσεις. «Δεν ήμουν ποτέ πρόσωπο που αναζητούσα τα φώτα της δημοσιότητας», είχε δηλώσει λίγες μόλις εβδομάδες πριν το θάνατό του.

Politis-News