Home Uncategorized Πράσινο φώς για απεργία άναψαν οι δάσκαλοι

Πράσινο φώς για απεργία άναψαν οι δάσκαλοι


Με συντριπτική πλειοψηφία οι δάσκαλοι άναψαν το πράσινο φως στην ηγεσία τους για τη λήψη μέτρων, μη αποκλειομένων και των απεργιακών.
Στη χθεσινή παγκύπρια γενική συνέλευση της ΠΟΕΔ οι δάσκαλοι ψήφισαν για τον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο και τη δημοτική εκπαίδευση γενικότερα.

Στη ψηφοφορία συμμετείχαν πέραν των 3 χιλιάδων δασκάλων , ένα ποσοστό συμμετοχής που ξεπερνά το 75%, από τους οποίους το 80% τάχθηκε υπερ της λήψης μέτρων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της οργάνωσης Φίλιος Φυλακτού δήλωσε ότι οι χειρισμοί της ηγεσίας της ΠΟΕΔ δικαιώνονται από τη μαζικότητα της προσέλευσης των δασκάλων στη γενική συνέλευση και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Επισήμανε ότι στόχος είναι η συνέχιση του διαλόγου με το υπουργείο παιδείας και ότι η απεργία αποτελεί έσχατο μέτρο.

Ο κύριος Φυλακτού υπέδειξε ότι η παιδεία αποτελεί φορέα ανάκαμψης από την οικονομική κρίση, αλλά τα έργα της κυβέρνησης δεν το δείχνουν αυτό τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η ΠΟΕΔ δεν διαπραγματεύεται το θέμα των αδιόριστων. Οποιοδήποτε σχέδιο αποφασιστεί πρέπει να εφαρμοστεί μετά το διορισμό των ανθρώπων που ήδη βρίσκονται στα σχολεία είτε ως αντικαταστάτες είτε ως συμβασιούχοι, είπε. Σημείωσε ότι αποτελεί καθολικό αίτημα η μετάθεση των χρονοδιαγραμμάτων για να γίνει η συζήτηση με το υπουργείο παιδείας.

ASTRA