Home Uncategorized Στους δρόμους συνταξιούχοι, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στην ΤΑ

Στους δρόμους συνταξιούχοι, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στην ΤΑ


Σε νέες κινητοποιήσεις κατήλθαν σήμερα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα δυσβάστακτα μέτρα λιτότητας που τους επέβαλε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου.

Όπως καταγγέλλουν μόνο από την κοινωνική σύνταξη έχουν περικοπεί δέκα εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 50 εκατομμύρια έχουν περικοπεί από το δημόσιο βοήθημα.

Σε δηλώσεις του στον ΑΣΤΡΑ ο γγ της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης  κατηγόρησε την κυβέρνηση αλλά και τον υπουργό οικονομικών ότι συμπεριφέρονται προσβλητικά προς τους συνταξιούχους.

Ο υπουργός οικονομικών, είπε, απέφυγε να απαντήσει σε έξι επιστολές που του έστειλαν οι συνταξιούχοι για να ζητήσουν συνάντηση και συζήτηση των προβλημάτων τους.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης ανέφερε έχουν επιφέρει μείωση κατά 30 % στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων.

Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων κλιμακώνονται σταδιακά μέχρι τις 21 Νοεμβρίου.

Στους δρόμους  για να διαμαρτυρηθούν για την απώλεια κεκτημένων τους, βγήκαν το πρωί και οι νοσηλευτές, σε μία αυθόρμητη κινητοποίηση.

Η διαμαρτυρία των νοσηλευτών έγινε με πρωτοβουλία μερίδας εργαζομένων του Κλάδου, χωρίς τη σύμφωνο γνώμη της ηγεσίας τους.

Οργανώθηκε μέσω του Facebook και δεν αποτελεί επίσημη θέση του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ.

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία συζητά τον προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας, παρουσία του Πέτρου Πετρίδη.

Εξάλλου στους δρόμους είναι σήμερα και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση οι οποίοι είναι μέλη της ΠΕΟ και της ΔΕΟΚ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των δήμων, καθώς εκτιμούν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος απολύσεων.

Η κυβέρνηση προωθεί περικοπές ύψους 12% και αναμένεται ότι αυτό θα οδηγήσει σε κλείσιμο υπηρεσιών ιδιαίτερα εκείνων που προσφέρουν κοινωνική στήριξη στους δημότες.

ASTRA