Home Uncategorized Καταζητείται ο Μπάνκσι

Καταζητείται ο Μπάνκσι


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υστερία έχει προκαλέσει στη Νέα Υόρκη ο διάσημος καλλιτέχνης έργων γκράφιτι Μπάνκσι, ο οποίος έχει μετακομίσει εκεί από το Λονδίνο για έναν μήνα και καθημερινά δημιουργεί στους δρόμους της ένα νέο έργο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News, ο Μπάνκσι καταζητείται από την αστυνομία της Νέας Υόρκης με την κατηγορία του βανδαλισμού ξένης περιουσίας, πληροφορία που δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η ταυτότητα του Μπάνκσι παραμένει άγνωστη, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι πρόκειται για ομάδα καλλιτεχνών και όχι μόνο για ένα άτομο. Για αυτό και ο μύθος του μεγαλώνει. Στον οίκο δημοπρασιών Σόθμπις, ένα έργο του πωλήθηκε έναντι 1,87 εκατ. δολαρίων.

Αυτές τις μέρες, ο Μπάνκσι δημιουργεί ένα έργο γκράφιτι την ημέρα, συνήθως σε μικρούς δρόμους του Μπρούκλιν, του Μπρονξ και του Μανχάταν, τα οποία προκαλούν την οργή του δημάρχου της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ. Σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «το γκράφιτι καταστρέφει ξένες ιδιοκτησίες».

Οι κάτοικοι της πόλης πάντως, σπεύδουν κατά εκατοντάδες, όπου βρίσκεται το νέο του έργο, αφού διαβάσουν κάθε πρωί στην ιστοσελίδα του το ακριβές σημείο.

Μερικά έργα καταστρέφονται από άγνωστους –ίσως ανταγωνιστές του, που τα θεωρούν κατώτερης ποιότητας. Υπάρχουν όμως, και συλλέκτες που προσφέρουν ένα εκατομμύριο δολάρια στους ιδιοκτήτες των τοίχων όπου ο Μπάνκσι αφήνει τη σφραγίδα του, όπως έγινε την Πέμπτη στο Μπρούκλιν. Ο μάνατζερ του κτιρίου απέρριψε την προσφορά και έβαλε γύρω από το γκράφιτι ένα προστατευτικό πλέξιγκλας.

«Είναι σαν τον Μπάτμαν. Τον ψάχνει όλη η Νέα Υόρκη», λέει στην Guardian ο Ματ Ανταμς, κάτοικος της πόλης.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

real.gr