Home Uncategorized Έκκληση Προέδρου για τους αγνοουμένους

Έκκληση Προέδρου για τους αγνοουμένους


Έκκληση προς όσους γνωρίζουν ή έχουν πληροφορίες για χώρους ταφής Ε/κυπρίων ή Τ/κυπρίων αγνοουμένων, να δώσουν πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές και στη ΔΕΑ απευθύνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε γραπτή δήλωση του που εκδόθηκε μετά από σημερινή ευρεία σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζει ότι τα χρονικά περιθώρια για την αποτελεσματική διερεύνηση της τύχης όλων των αγνοουμένων έχουν στενέψει και εξαντλούνται κάθε μέρα που περνά.
Αναφερόμενος τόσο σε Ε/κύπριους όσο και σε Τ/κύπριους αγνοούμενους από το 1963 μέχρι το 1974, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι αναμένει από όλους να συμβάλουν σε αυτό το μεγάλο ανθρωπιστικό θέμα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι αναμένει ιδιαίτερα από την Τουρκία να σεβαστεί τις νομικές της υποχρεώσεις και τις συμβατικές δεσμεύσεις της και να συμβάλει αποφασιστικά στην επίλυση του τεράστιου και χρονίζοντος ανθρωπιστικού αυτού θέματος, με το άνοιγμα των αρχείων του τουρκικού στρατού και την παροχή ελεύθερης πρόσβασης της ΔΕΑ στις στρατιωτικές περιοχές στα κατεχόμενα αλλά και στα δικά της εδάφη.

Επαναλαμβάνει επίσης τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα συνεχίζει να υποστηρίζει με όλους τους δυνατούς τρόπους το πολύ σημαντικό ανθρωπιστικό έργο της ΔΕΑ.

ASTRA