Home Uncategorized Χατ τρικ ο Σακίρι και πρόκριση για την Ελβετία! (videos)

Χατ τρικ ο Σακίρι και πρόκριση για την Ελβετία! (videos)


Η Ελβετία έκανε το καθήκον της κόντρα στην Ονδούρα στο Μανάους, νίκησε με 3-0 με χατ-τρικ του Σακίρι για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου, και έτσι πήρε την 2η θέση, που την… φέρνει πάνω στην Αργεντινή (1η στον 6ο γκρουπ), μετά και την ισοπαλία (0-0) του Ισημερινού με την Γαλλία!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ελβετίας ήταν, λοιπόν, ο Σακίρι, ο οποίος… έβγαινε ως κρυφός και σημείωσε το 50ο χατ τρικ στην ιστορία των Μουντιάλ . Για τους νικητές «μίλησε» η ποιότητα που έχουν σε σχέση με την Ονδούρα, η οποία έμεινε χωρίς νίκησε Παγκόσμιο Κύπελλο (0-3-6)! Οι Ελβετοί μπήκαν με αποφασιστικότητα, πέτυχαν γρήγορα γκολ και έλυσαν… το γρίφο κόντρα σε μια ομάδα που έπαιξε ξανά με πάθος και δύναμη, κυνήγησε το γκολ, αφού διατηρούσε ελπίδες πρόκρισης, αλλά δεν σκόραρε… Θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 61’, όταν δεν της δόθηκε πέναλτι.

Η Ελβετία μπορεί να μην είχε την κατοχή, αλλά έβγαινε πολύ σωστά μπροστά, με τον Σακίρι, που ήταν στα άκρα, να βγαίνει ως… κρυφός, με τον Ξάκα να… ανοίγει χώρους για τον συμπαίκτη του. Ο άσος της Μπάγερν πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με ατομική προσπάθεια, ενώ τα άλλα δυο ήρθαν από ασίστ του Ντριμτς, ο οποίος ήταν στη επίθεση, μπορεί να μην σκόραρε, αλλά… μοίραζε!

Α’ Ημίχρονο:

Ο Λουίς Φερνάντο Σουάρες κατέβασε την Ονδούρα με 4-2-3-1, τον Βαγιαδάρες κάτω από τα γκολπόστ και τους Μπερνάρντες, Φιγκερόα σε ρόλο κεντρικών αμυντικών. Δεξιά ξεκίνησε ο Μπεκέλες και αριστερά ο Όσκαρ Γκαρσία. Παλαιός και Κλάρος ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, με τους Εσπινόσα και Μπ. Γκαρσία πιο μπροστά στις πλευρές, δεξιά και αριστερά. Ο Κόστλι ήταν σε πιο ελεύθερο ρόλο και… έκλεινε μέσα δεξιά, ενώ ο Μπέγκστον βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.
Για την Ελβετία ο Ότμαρ Χίτσφελντ επέλεξε και αυτός 4-2-3-1, που ουσιαστικά γινόταν 4-5-1, θέλοντας να έχει ενισχυμένο κέντρο. Στο τέρμα ήταν ο Μπενάλιο, με τους Τζουρού και Σερ σε ρόλο κεντρικών αμυντικών. Δεξιά ξεκίνησε ο Λίχτσταϊνερ και αριστερά ο Ροντρίγκεζ . Αμυντικά χαφ ήταν οι Μπεχράμι, Ινλέρ, πιο μπροστά τους ο Ξάκα, με τους Σακίρι και Μεχμέντι στα άκρα δεξιά και αριστερά. Προωθημένος ήταν Ντρμιτς, ο οποίος γύρναγε και πιο πίσω και… έσπαγε μπάλες.

Η Ελβετία μπήκε στον αγώνα σαν δαιμονισμένη με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 3΄χάθηκε η μπάλα. Ο Ντρμιτς μέσα από την περιοχή και αριστερά σέντραρε συρτά και ο Βαγιαδάρες έκανε σπουδαία επέμβαση στο εξ επαφής πλασέ του Σακίρι. Στη συνέχεια ο Ξάκα έπεσε στην μπάλα, αλλά κόντραραν οι αμυντικοί. Τελικά, το 1-0 έγινε στο 6’, με πολύ όμορφο γκολ από τον Σακίρι. Ο διεθνής άσος ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Βαγιαδάρες!
Αρχικά η Ονδούρα είχε την κατοχή της μπάλας, απάντησε στο 9’ με ένα σουτ του Μπ. Γκαρσία, αλλά μέχρι… εκεί!
Η Ελβετία πρόσεχε και την άμυνά της, αλλά δεν είχε πρόβλημα στο να… σταματάει τις επιθέσεις της αντιπάλου της. Να αναφέρουμε πως ο Σακίρι πολλές φορές έκλεισε στον άξονα με τον Ξάνα να βγαίνει στα άκρα, και έτσι μπήκε και το δεύτερο γκολ (2-0) για την Ελβετία στο 31’. Συγκεκριμένα, ο Ντρμιτς είδε την κίνηση του συμπαίκτη Σακίρι, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα Βαγιαδάρες! Στοπ 37’ είχαμε ένα άστοχο σουτ του Ξάκα, ενώ στο 40’ ο Κόστλι έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Τζέρι Παλάσιος να περνά στην θέση του. Το πρώτο μέρος έκλεισε με δυο σουτ του Ντρμιτς, αλλά ήταν σε ετοιμότητα ο Βαγιαδάρες!

Β’ Ημίχρονο:

Για την Ονδούρα στο 46’ μπήκε ο Τσάβες (έδωσε άλλη… πνοή στην ομάδα του επιθετικά) στην θέση του Εσπινόσα, καθώς η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής ήθελε γκολ. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ελβετία να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς ρυθμό. Η Ονδούρα ήταν πιο επικίνδυνη και στο 49’ έφτασε κοντά στο γκολ η Ονδούρα, όταν ο Μπέγκστον μέσα από την μικρή περιοχή δεν πρόλαβε την μπάλα, μετά από γέμισμα… Στο 52’ ο Μπένγκστον πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από μπαλιά του Τσάβες, πέρασε και τον τερματοφύλακα, πλάσαρε, αλλά ο Ροντρίγκεζ έσωσε στην γραμμή. Μετά το 55’ φάνηκε η Ελβετία. Στο 58’ σουτ του Ντρμιτς μπλόκαρε ο Βαγιαδάρες και στο 59’ ο Μεχμέντι πέρασε έξυπνα στον Σακίτι, αυτό πλάσαρε από πλάγια και μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της Ονδούρας έβγαλε με το στήθος. Στο 61’ η Ονδούρα ζήτησε πέναλτι, όταν ο Παλάσιος προσπάθησε να κοντρολάρει μέσα στην περιοχή και ο Τζουρού προσπάθησε να τον εμποδίσει, τον πάτησε και τον έριξε κάτω! Η Ονδούρα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο είχε την κατοχή, και στο 67’ από σέντρα του Γκαρσία, ο Μπέγκνστον πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά οι αμυντικοί της Ελβετίας έδιωξαν… Η Ονδούρα πίεζε, αλλά η Ελβετία… χτύπησε με τον ίδιο τρόπο, βρίσκοντας χώρο. Στο 71’ ο Ντριμτς απελευθερώθηκε στα αριστερά, απέφυγε τον αντίπαλό του, σερβίρε… στον Σακίρι, ο οποίος με πλασέ πέτυχε χατ-τρικ!!! Στη συνέχεια (73’) ο Ντριμτς παραχώρησε την θέση του στον Σεφέροβιτς. Στο 78’ φάνηκε ξανά η Ονδούρα, όταν ο Μπενάλιο «έβγαλε» σουτ του Ναχάρ. Στο 80’ είχε μεγάλη φάση η Ονδούρα, αλλά και πάλι Μπενάλιο απόκρουσε σε κόρνερ σε κοντινή κεφαλιά του Μπένγκστον!
Στο 81’ ήταν η σειρά του Βαγιαδάρες να… βγάλει σουτ από κοντά του Μεχμέντι. Στο 86’ σούταρε ο Παλάσιος διαγώνια, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

Που κρίθηκε:

Οι Ελβετοί έφτασαν στην επιτυχία λόγω της διαφοράς ποιότητας που έχουν σε σχέση με τους παίκτες της Ονδούρας. Πέτυχαν ένα γρήγορο γκολ, έφτασαν σε ένα ακόμα στο δεύτερο στο πρώτο μέρος και έτσι ήρθε η νίκη για την Ελβετία, με τον Σακίρι να πετυχαίνει ένα ακόμα τέρμα στο δεύτερο μέρος. Δεν είχαν την κατοχή, αλλά στο ποδόσφαιρο μετράει τα γκολ.

Παίκτης από «χρυσάφι»:

Ο τίτλος πάει στον Σακίρι, ο οποίος πέτυχε το πρώτο χατ τρικ στο Μουντιάλ και έτσι η Ελβετία έφτασε στην πολύ σημαντική νίκη. Ο άσος της Μπάγερν «μίλησε» την κατάλληλη στιγμή, βγαίνοντας ως κρυφός σέντερ φορ! Κρατάμε… πως τις ασίστ στα δυο του γκολ, ήρθαν από τον Ντριμτς.

Η «σφυρίχτρα»:

Ο Νέστο Πιτάνα (Αργεντινή) ελέγχεται για την φάση του 61’, όταν η Ονδούρα ζήτησε πέναλτι… Ο Παλάσιος προσπάθησε να κοντρολάρει μέσα στην περιοχή, ο Τζουρού τον εμπόδισε, τον πάτησε και τον έριξε κάτω! Ο διαιτητής… έχασε και κάποιες σκληρές μονομαχίες, καθώς θα μπορούσε να βγάλει κίτρινες κάρτες!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr