Home Uncategorized «Δεν είμαστε αργή ομάδα, θα τρέξουμε με Ιαπωνία» (video)

«Δεν είμαστε αργή ομάδα, θα τρέξουμε με Ιαπωνία» (video)


Στο παρελθόν ανήκει πλέον για τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας η “βαριά” ήττα από την Κολομβία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ . Ο Παναγιώτης Γλύκος και ο Λουκάς Βύντρα μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου στο Αρακαζού και δήλωσαν έτοιμοι για τη νίκη κόντρα στους ταχύτατους Ιάπωνες προκειμένου η “γαλανόλευκη” να μείνει “ζωντανή” στο κυνήγι της πρόκρισης.

Οι δηλώσεις των διεθνών ποδοσφαιριστών:

Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα, πνευματικά κυρίως μετά το πρώτο ματς και τρεις ημέρες πριν από το ματς με την Ιαπωνία;

Βύντρα: «Δεν υπάρχει λόγο να μην είμαστε καλά. Δεν πήγε όπως θέλαμε το πρώτο ματς. Κοιτάμε το επόμενο και πιστεύω πως θα είμαστε πολύ καλά».

Για την κάταστασή του εξαιτίας της φλεγμονής που έχει υποστεί στο μάτι…

Γλύκος: «Δεν είναι και ότι καλύτερο αυτό που περνάω. Το ότι βρίσκομαι εδώ είμαι πολύ χαρούμενος, είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή η ατυχία δεν ήταν στο πρόγραμμα, ήρθε κάπως παράξενα για μένα. Θέλω να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα κάθε ημέρα. Είμαι στην προπόνηση για να νιώθω κι εγώ καλύτερα. Θα κάνω αυτό που μου ζήτησε ο γιατρός, θα συνεχίσω την αγωγή και ελπίζω τα πράγματα να είναι καλύτερα».

Ερωτήσεις από Ιάπωνες δημοσιογράφους:

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιον παίκτη της Ιαπωνίας στο ματς με την Ακτή;

Βύντρα: «Δεν θέλω να σταθώ σε κάποιον παίκτη συγκεκριμένα. Όλη η ομάδα είναι πολύ καλή και θα τους αντιμετωπίσουμε όπως μας πει ο προπονητής μας και όπως έχουμε δουλέψει αυτές της μέρες».

Για το αν θα αλλάξει η Εθνική το στυλ παιχνιδιού της κόντρα στην Ιαπωνία;

«Αυτό είναι θέμα του προπονητή. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Δεν ακολουθούμε την ίδια τακτική σε κάθε ματς. Έτσι και σε αυτό πιστεύω πως θα προσαρμόσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας στην Ιαπωνία».

Για το πώς θα αντιδράσει η ομάδα μετά από τα τρία γκολ που δέχτηκε από την Κολομβία;

Βύντρα: «Φυσικά και συνεχίζει η Εθνική να έχει καλή αμυντική λειτουργία. Τα γκολ μπαίνουν από λάθη και θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε αυτά τα λάθη και συνεχίζουμε».

Πως πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα; Έχετε εμπιστοσύνη για το ματς με την Ιαπωνία;

Γλύκος: «Η αυτοπεποίθηση έρχεται από κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Έχουμε ηττηθεί 3-00 στο πρώτο ματς. Πρέπει να βρούμε ξανά την αυτοπεποίθηση που είχαμε πριν το ματς και να παρουσιαστούμε πιο δυνατό και όχι τόσο φοβισμένοι όσο είμαστε στα πρώτα λεπτά με την Κολομβία για να αντιμετωπίσουμε την Ιαπωνία που όντως είναι μια πολύ καλή ομάδα».

Βύντρα: «Δεν βρίσκω έναν λόγο να μην έχουμε αυτοπεποίθηση. Στο Μουντιάλ είμαστε και δεν γίνεται να μην έχουμε αυτοπεποίθηση και ελπίζω να βγει και στο γήπεδο».

Ερωτήσεις από Έλληνες δημοσιογράφους

Τι μπορούμε να κρατήσουμε και τι να αφήσουμε από το πρώτο ματς

Βύντρα: «Να κρατήσουμε τα θετικά και να αφήσουμε τα αρνητικά (γέλια)».

Γλύκος: «Να ξεχάσουμε τα τρία γκολ που δεχτήκαμε γιατί η αμυντική λειτουργία της Εθνικής δεν δέχεται εύκολα γκολ. Να κοιτάξουμε να μπορέσουμε να φανούμε πιο επικίνδυνοι επιθετικά και να κάνουμε τις ευκαιρίες γκολ. Θα κρατήσω την καλή μας λειτουργία μετά το γκολ που δεχτήκαμε».

Για την αρνητική παράδοση κόντρα σε ασιατικές ομάδες…

Βύντρα: «Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε».

Γλύκος: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει παράδοση. Όλα εξαρτώνται από το αν είσαι έτοιμος και τι μπορείς να κάνεις εκείνη την ημέρα».

Νιώθετε ικανοί πως μπορείτε να πάρετε τη νίκη στα δύο επόμενα ματς;

Βύντρα: «Ξέρουμε ότι τα πράγματα έχουνε δυσκολέψει. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι η νίκη στο επόμενο ματς».

Γλύκος: «Το επόμενο ματς είναι καθοριστικό γιατί αν δεν νικήσουμε την Ιαπωνία το τρίτο ματς θα είναι αδιάφορο. Οπότε πρέπει να προσέξουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για την ταχύτητα της Ιαπωνίας. Μπορούμε να ανεβάσουμε ρυθμό;

Γλύκος: «Έπαιξε ρόλο και η ώρα που αγωνιστήκαμε. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ και τα δικά της χαρακτηριστικά».

Βύντρα: «Δεν είμαστε αργή ομάδα. Μπορούμε να τρέξουμε και πιστεύω ότι θα το κάνουμε».

Για την ήττα της Ισπανίας από την Ολλανδία με 5-1…

Βύντρα: «Αν τρώγαμε εμείς πέντε να δούμε τι θα γινόταν…».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr