Home Uncategorized Διαστημικοί «τρικολόρ» σκόρπισαν την Ελβετία! (video)

Διαστημικοί «τρικολόρ» σκόρπισαν την Ελβετία! (video)


Οι Γάλλοι με απίστευτη παράσταση, στο πιο θεματικό ματς του Μουντιάλ, ισοπέδωσαν την Ελβετία με 5-2 και έστειλαν μήνυμα στους διεκδικητές του τίτλου.

Μήνυμα προς όλες τις θεωρητικές διεκδικήτριες του τίτλου έστειλε η Γαλλία με τη δεύτερη διαδοχική εμφατική εμφάνιση. Οι τρικολόρ ήταν ασταμάτητοι φιλοδώρησαν με 5 γκολ την Ελβετία και το 5-2 αποτελεί, πρώτον την καλύτερη επίδοση στο 20ο Μουντιάλ, δεύτερον, μακράν, το πιο θεαματικό ματς από την έναρξη της διοργάνωσης.

Α’ Ημίχρονο:

Το πάρτυ των Γάλλων είχε ως καλεσμένους (και θύματα μαζί) τους Ελβετούς. Λίγα λόγια και καλά. Μία ομάδα που έδειξε από την πρώτη αγωνιστική τα δόντια της, αυτή τη φορά «δάγκωσε» για τα καλά. Φρέσκια, γρήγορη, δυνατή, όχι απέναντι σε όποια κι όποια άμυνα, αλλά με αντίπαλο την Ελβετία (7 από τα 10 ματς των προκριματικών κράτησε clean sheet) . Ο επιθετικός οίστρος (plus αποτελεσματικότητα) άρχισε στο 17′.

Για την ακρίβεια σημείωσαν δύο γκολ σε ένα λεπτό, με Ζιρού και Ματουιντί και κάπου εκεί τελείωναν τα όποια άγχη για τον νικητή κι άρχιζε το show time. Με διάλειμμα-παραφωνία το χαμένο πέναλτι του Μπενζεμά και την τεράστια ευκαιρία του Ζιρού (δοκάρι στην επαναφορά). Για να κλείσουμε οριστικά την παρένθεση του πέναλτι, μάλλον ήταν λίγο τραβηγμένη απόφαση, καθώς ο Μπενζεμά δείχνει περισσότερο να μπερδεύεται παρά να ανατρέπεται.

Το (εντυπωσιακό) αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Κάθε αντεπίθεση των «τρικολόρ» μύριζε γκολ, κάθε οργανωμένη επίθεση «χάρμα ιδέσθαι» και κάπως έτσι ήρθε και το τρίτο τέρμα από κόντρα επίθεση με δύο μπαλιές. Βαράν, Ζιρού, Βαλμπουένα και 0-3 ημίχρονο. Γεμάτο ημίχρονο από τους Γάλλους οι οποίοι έμοιαζαν ασταμάτητοι.

Β’ Ημίχρονο: Χαμήλωσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο η Γαλλία δεν σταμάτησε να κυνηγά κι άλλα γκολ. Και φυσικά με όπλο το ανελέητο πρέσινγκ και τις αστείρευτες δυνάμεις το πέτυχε εις διπλούν.

Πρώτα με τον Μπενζεμά που εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι και ύστερα με τον Σισοκό . Οι Ελβετοί έψαξαν το γκολ της τιμής και προφανώς πως το τέλος του ματς έσωσαν για τα καλά μέρος αυτής. Τζεμαϊλι και Τσάκα οι …δράστες για ότι μπόρεσε να περισώσει η Ελβετία από αυτή την αναμέτρηση.

Που κρίθηκε: Στην απαράμιλλη διάθεση των Γάλλων να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο και να προσφέρουν θέαμα ακόμα κι όταν ο αγώνας είχε τελειώσει. Υπέροχη ομάδα, πολύ ευχάριστη στο μάτι, με ανεξάντλητες δυνάμεις και ανελέητο πρέσινγκ.

Παίκτης από χρυσάφι: Όλη η Γαλλία εξαιρετική, αλλά ο Ζιρού και ο τρόπος που έβγαζε την ομάδα στην επίθεση παίρνει το credit. Σκόραρε, έβγαλε και ασίστ, τι άλλο να κάνει.

Η σφυρίχτρα: Κανένα ρόλο δεν έπαιξαν οι αποφάσεις τουως προς το τελικό αποτέλεσμα. Ξεχάσαμε ακόμα και το – η αλήθεια είναι- τραβηγμένο πέναλτι στον Μπενζεμά. Επίσης, στο τέλος του ματς, είναι αν μη τι άλλο, περίεργο το σφύριγμα λήξης όταν η μπάλα είναι στον αέρα από το σουτ του Μπενζεμά. Τι να πει κανείς; Η σφύριξέ το με την ολοκλήρωση του χρόνου ή άσε την επίθεση κανονικά. Σκεφτείτε ότι θα μπορούσε να είναι ένα γκολ που κρίνει πρόκριση. Μάλλον είχε έρθει η ώρα για να πάρει κι αυτός τα …λεπτά δημοσιότητας που του «αναλογούν».

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λίχτσταϊνερ, Βον Μπέργκεν (9′ λ.τ. Σεντέρος), Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Ινλέρ, Μπεχράμι (46′ Τζεμαϊλί), Σατσίρι, Μεχμέντι, Τζάκα, Σεφέροβιτς (69′ Ντρμιτς).

ΓΑΛΛΙΑΛορίς, Ντεμπουσί, Σακό (66′ Κοσιελνί), Βαράν, Εβρά, Καμπάγ, Σισοκό, Ματουιντί, Βαλμπουενά (82′ Γκριεζμάν), Μπενζεμά, Ζιρού (63′ Πογκμπά).

 

Γκολ: 81′ Τζεμαϊλί, 87′ Τζάκα / 17′ Ζιρού, 18′ Ματουιντί, 40′ Βαλμπουενά, 67′ Μπενζεμά, 73′ Σισοκό

Κάρτες: – / 88′ Καμπάγ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr