Home Uncategorized Διπρόσωπη νικήτρια! (Video)

Διπρόσωπη νικήτρια! (Video)


Η Χιλή επιχείρησε διαχείριση μετά το 2-0 και παραλίγο να το πληρώσει, αλλά οι Αυστραλοί παρά την μαχητικότητά τους, δεν είχαν το ειδικό βάρος να πάρουν αποτέλεσμα (3-1)

Τα εύκολα-δύσκολα έκαναν οι Χιλιανοί απέναντι στους Αυστραλούς και παραλίγο να πληρώσουν την απόπειρα για διαχείριση του υπέρ τους σκορ. Τελικά ο Μποσέ Ζουρ σκόραρε στο φινάλε για να πιστοποιήσει το τρίποντο των Λατινοαμερικάνων (3-1) που και ποιότητα έχουν και αποφασισμένοι είναι να προβληματίσουν τα βαριά χαρτιά του δεύτερου ομίλου, Ισπανία και Ολλανδία. Μαχητικά τα «καγκουρό», πλήρωσαν τα προβλήματα στην άμυνά τους με την έναρξη του ματς. Μετά το 2-0 (14′) ήταν δύσκολο να επιστρέψουν, αν και το πάλεψαν πολύ, με πρωταγωνιστές τους Κέιχιλ και Μπρεσιάνο.

Α’ Ημίχρονο: Αποφασιστική η Χιλή με την έναρξη του παιχνιδιού στρίμωξε την Αυστραλία που επέλεξε την τακτική του «περιμένε». Στην πρώτη αξιόλογη φάση οι Χιλιανοί βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Αλέξις Σάντσες να εκμεταλλεύεται την σύγχυση στην άμυνα (12′). Στην αμέσως επόμενη φάση ο Σάντσες πάσαρε στον Βαλντίβια κι αυτός σαν σε προπόνηση εκτέλεσε τον Αυστραλό τερματοφύλακα για το 2-0 (14′). «Μπασκετικό» συνέχισε να είναι το ποσοστό των δύο ομάδων. Ότι πήγαινε μέσα έγραφε. Χωρίς κάτι αξιόλογο από πλευράς Χιλής, η οποία επέλεξε διαχείριση από νωρίς, φτάσαμε στο 35′ όταν ο Κέιχιλ νίκησε με κεφαλιά τον Αυστραλό τερματοφύλακα για να ξαναβάλει τα «κανγκουρό» στο ματς. Συνεπώς τρεις φάσεις, τρία γκολ. Αμέσως μετά το τέρμα οι Αυστραλοί απείλησαν εκ νέου με διαγώνιο σουτ του Μπρεσάνο, αλλά ο Μπράβο έδιωξε με τα πόδια.

Β’ Ημίχρονο: Η Αυστραλία με τα φτερά του γκολ, έμοιαζε πιο αποφασισμένη από την αντίπαλό της στο δεύτερο ημίχρονο. Απείλησε πρώτη με σουτ του Μπρεσιάνο, υποχρεώνοντας τον Μπράβο σε εκπληκτική επέμβαση. Στο 61′ ο Βάργκας έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Το πλασέ που επιχείρησε, έδιωξε (νόμιμα) πάνω στη γραμμή ο Γουίλκινσον. Φλύαρη η Χιλή, παραλίγο να πληρώσει τη διαχείριση, αν οι Κέιχιλ και Μπρεσιάνο είχαν τροφοδοτηθεί καλύτερα από τους συμπαίκτες τους. Οι δύο τελευταίοι ήταν και οι καλύτεροι μίας ομάδας που πριν από το πρώτο ματς, οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα αποτελέσει τον σάκο του μποξ σε αυτό τον όμιλο. Βέβαια, εφόσον δεν πήρε αποτέλεσμα από τους Χιλιανούς, είναι δύσκολο να κάνει κάτι απέναντι σε Ολλανδία ή Ίσπανία. Πάντως, το μαχητικό πνεύμα δεν εγκαταλείπει ποτέ τους Αυστραλούς. Στις καθυστερήσεις ο Μποσέ Ζουρ που είχε πει ως αλλαγή, πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Αυστραλού τερματοφύλακα και σούταρε, κάνοντας το 3-1.

Που κρίθηκε: Στα δύο γρήγορα γκολ της Χιλής. Όταν σκοράρεις μέσα σε δύο λεπτά στο πρώτο τέταρτο, χωρίς να κάνεις φάση επί της ουσίας, τότε θα πρέπει να διαπράξεις κάποιου είδους έγκλημα για να μη νικήσεις απέναντι σε μια υποδεέστερη ομάδα. Λίγο έλειψε, πάντως, η Χιλή να το διαπράξει…

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Βαλδίβια όσο χρησιμοποιήθηκε ήταν ο πιο πολύτιμος. Σκόραρε και το δεύτερο γκολ της Χιλής, το οποίο αποδείχθηκε χρυσό. Παίκτης που γνωρίζει πολύ ποδόσφαιρο, ξεχωρίζει ανάμεσα σε μία ομάδα με υψηλό δείκτη ποιότητας από τη μέση και μπροστά. Από κοντά και ο Σάντσες με ένα γκολ και μία ασίστ. Οι δυο τους μοιράζονται το… χρυσάφι για απόψε.

Η σφυρίχτρα: Φτάσαμε στο 4ο ματς του Μουντιάλ για α δούμε μία άψογη διαιτησία ή για να το πούμε διαφορετικά για να δούμε διαιτητή να κάνει σωστά τη δουλειά του. Την έκανε ο Ιβοριανός και σύμφωνα με αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα το μόνο που μπορούμε να γράψουμε είναι: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Γήπεδο: “Αρένα Παντανάλ”

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις, Βιδάλ (60′ Φελίπε Γκουτιέρες), Βαλδίβια (68′ Μποσε Ζουρ), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (88′ Πινίγια).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Φράνιτς (49′ ΜακΓκάουαν), Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντάβιντσον, Μίλιγκαν, Τζέντινακ, Μπρεσιάνο (78′ Τροΐζι), Όαρ (69′ Χάλοραν), Λέκι, Τιμ Κέιχιλ.

Γκολ : 12′ Αλέξις Σάντσες, 14′ Βαλδίβια, 92′ Μποσεζούρ / 35′ Τιμ Κέιχιλ

Κάρτες: 44′ Τιμ Κέιχιλ, 58′ Τζέντινακ, 67′ Μίλιγκαν, 86′ Αράνγκις

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr