Home Uncategorized Η μπίλια στο… “κόκκινο” Μαρακανά

Η μπίλια στο… “κόκκινο” Μαρακανά


Μία νίκη μακριά από την πρόκριση στο δεύτερο γύρο βρίσκεται το Βέλγιο. Αυτό μπορεί να το πετύχει απόψε με επιτυχία επί της Ρωσίας στο Μαρακανά.  Αισιοδοξία υπάρχει, αλλά ταυτόχρονα και ανησυχία για την κατάσταση του αρχηγού Βενσάν Κομπανί.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» άρχισαν με άγχος την πρεμιέρα τους στο Βραζιλιάνικο μουντιάλ . Επέτρεψαν στην Αλγερία να προηγηθεί νωρίς στο σκορ κι όταν στο δεύτερο ημίχρονο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μαρκ Βίλμοτς αποφάσισε να κάνει ορισμένες διορθωτικές αλλαγές μόνον τότε οι Αφρικανοί ένιωσαν τι θα πει Βελγική απειλή.

Το Βέλγιο δικαίως έχει θεωρηθεί από πολλούς ως μία από τις καλύτερες ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά. Ταλαντούχοι, νέοι ποδοσφαιριστές γεμάτοι όνειρα, φιλοδοξία για διάκριση, πείσμα που μπορεί να λιώσει τον αντίπαλο, όπως έγινε με την Αλγερία.

Το ίδιο παιχνίδι άγχους, αγωνίας και φθοράς μπορεί να είναι και το σημερινό. Οι Ρώσοι είναι έμπειροι. Με έξυπνο προπονητή τον Φάμπιο Καπέλο. Αναιμικοί, άτολμοι εναντίον της Νότιας Κορέας (1-1) γνωρίζουν καλά πως για να προκριθούν έχουν ανάγκη τη νίκη. Ο Κερζάκοφ ισοφάρισε στο 76΄. Με τον τρόπο αυτό έγινε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Ρωσία με 26 γκολ, μαζί με τον Μπεστσάστνιχ.

Σίγουρα θα αλλάξουν πρόσωπο. Σίγουρα θα παίξουν καλύτερα απ’ ότι στην πρεμιέρα. «Εναντίον της Αλγερίας κυριαρχήσαμε επειδή είχαμε δυνάμεις και την επιθυμία. Η Ρωσία είναι διαφορετική ομάδα. Το λάθος στοιχίζει. Αν, πέσει το κάστρο της , τότε θα έχουμε κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση» δήλωσε ο Μαρκ Βίλμοτς.

Είναι ευκαιρία όπως λένε οι Βέλγοι να νικήσουν απόψε ούτως ώστε να ξεκουραστούν πολλοί βασικοί στο τρίτο παιχνίδι, εναντίον της Νότιας Κορέας. Η συνέχεια (υποθετική αναφορά) θα είναι δύσκολη αφού προσεχής αντίπαλός τους αναμένεται να είναι η Πορτογαλία? ή οι ΗΠΑ? Πάντως υπάρχει μία μικρή προτίμηση για τους Αμερικανούς, αφού το παιχνίδι τω Πορτογάλων είναι ιδιαίτερα κουραστικό για μία άπειρη ομάδα, όπως αυτή των «Κόκκινων Διαβόλων».

Ο Καπέλο σκέφτεται αν πρέπει να διατηρήσει στο τέρμα τον εξαιρετικό Ίγκορ Ακινφέγιεφ ή να τον αντικαταστήσει, ως ένδειξη τιμωρίας, για την γκάφα που έκανε στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τους Ασιάτες. Εκτός αυτού μελετά και τις κινήσεις των αντιπάλων. Αν η Ρωσία παίξει ανοικτά στοχεύοντας από νωρίς το γκολ, τότε το Βέλγιο μπορεί να αποδειχθεί πιο ισχυρό χάρη στην ταχύτητα ορισμένων στελεχών του, όπως είναι ο Εντέν Αζάρ. Χρειάζεται λοιπόν έξυπνη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Βίλμοτς θεωρεί πανέξυπνο προπονητή τον Καπέλο. Λέει για αυτόν πως πρόκειται για μία αλεπού, που δύσκολα πέφτει στην παγίδα που θα του στήσεις.

Πολλοί Βέλγοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στο Ρωσικό πρωτάθλημα κι αυτό είναι πλεονέκτημα αφού γνωρίζουν το αγωνιστικό ύφος τους.

Ένας από αυτούς είναι ο 29χρονος Νίκολας Λόμπαρτς, αμυντικός της Ζενίτ από το 2007 «Δεν μιλάμε για γρήγορους ποδοσφαιριστές. Υστερούν στην ταχύτητα. Με τους φτεροπόδαρους συμπαίκτες μου μπορούμε να κτυπήσουμε την αδυναμία τους.»

Η απουσία του Ρομάν Σιρόκοφ από το κέντρο είναι αισθητή. Φάνηκε και πρακτικά στον αγώνα με τη Νότιο Κορέα.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Το Βέλγιο παραμένει αήττητο από τη Ρωσία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Δύο νίκες και μία ισοπαλία. Έχουν και παράδοση σε αγώνες μουντιάλ. Το Βέλγιο συναντήθηκε τρεις φορές με τη Σοβιετική Ένωση (δύο ήττες και μία ισοπαλία).

Το 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας συστήθηκαν για πρώτη φορά με τη σημερινή ταυτότητά τους.

Βέλγιο – Ρωσία 3-2 (Φάση ομίλων. Τρίτη αγωνιστική. Σιζουόκα. Γουάλεμ 7΄, Σονκ 78΄, Βίλμοτς 82΄- Μπεστσάστνιχ 52΄, Σίτσεφ 88΄).

Ο σημερινός ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου, Μαρκ Βίλμοτς, ανεδείχθη κορυφαίος παίκτης του αγώνα. Η Ρωσία αποκλείστηκε ως τρίτη, το Βέλγιο έμεινε εκτός διοργάνωσης αμέσως μετά με ήττα 2-0 από τη Βραζιλία.

ΓΗΠΕΔΟ: Εστάδιο Μαρακανά, Ρίο ντε Ζανέιρο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 19:00 – ΡΙΚ 2 – ΡΙΚ HD

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr