Home Uncategorized Η πρόκριση μου, ο αποκλεισμός σου!

Η πρόκριση μου, ο αποκλεισμός σου!


Η μία είναι έμπειρη ομάδα με τίτλους και νωπές της δάφνες της από το πρόσφατο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010, όταν είχε κάνει πάταγο με τη εμφάνιση της κι είχε κερδίσει την  τέταρτη θέση.

 

Η άλλη είναι μεν από τα μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όμως πρόκειται για ένα νεανικό συγκρότημα που βαδίζει ακόμη στα βήματα της προσαρμογής και στοχεύει στη συγκομιδή εμπειριών.

 

Ουρουγουάη και Αγγλία. Αγγλία και Ουρουγουάη. Δύο τεράστια μεγέθη τελικών φάσεων παγκοσμίου κυπέλλου. Απόψε στο Σάο Πάουλο θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα. Όποια χάσει χάνεται. Κάνει τάχιστα παρελθόν το μουντιάλ της Βραζιλίας.

 

Μετά τις ήττες τους στα πρώτα παιχνίδια, τα «Λιοντάρια» με 2-1 από τη Ιταλία και η Σελέστε με 3-1 από την Κόστα Ρίκα έθεσαν σε κίνδυνο τη μοίρα τους.

 

Όλο το βάρος πέφτει πια στην επιθετική γραμμή. Η Ουρουγουάη αναμένει την επιστροφή του Λουίς Σουάρες, που παίζει στην Αγγλική Λίβερπουλ . Ελπίδα όλων πως ο πρόσφατος τραυματισμός του δεν έχει επηρεάσει τις  εκτελεστικές ικανότητές του.

 

Πρόκειται για μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Έναν άνθρωπο που ζει στον κόσμο του κι ίσως φαντάζεται τη ζωή του σε άλλους πλανήτες. Έχει προκαλέσει την ισχυρή αντίδραση των Άγγλων φιλάθλων. Τη μία φορά τιμωρήθηκε με γενναία ποινή για ρατσιστικό θέμα και την άλλη δάγκωσε αντίπαλό του. Επίσης να μην ξεχνάμε την κυνική ενέργειά του στο μουντιάλ του 2010, όταν έπιασε την μπάλα με το χέρι στη γραμμή του αντιπάλου τέρματος, η Ουρουγουάη σκόραρε κι έφθασε στα ημιτελικά.

 

Από την άλλη πλευρά υπάρχει ο Γουέιν Ρούνι. «Άρχισε με αυτόν. Πέτα τον έξω, μετακίνησε τον». Όλη η Αγγλία έχει την άποψη της για το τι θα πρέπει να κάνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός με το διεθνή επιθετικό της ομάδας.

 

Πιθανότατα ο Ντάνιελ Στέριντζ της Λίβερπουλ θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής. «Εμείς δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε με τα χέρια. Το παιχνίδι μας είναι πάντα δίκαιο κι ευπρεπές»  ήταν η γενική τοποθέτησή του αναφορικά με την Ουρουγουάη.

 

Ο Σουάρες ως παίκτης του Αγγλικού πρωταθλήματος γνωρίζει τα υπέρ και τα κατά όχι μόνον των συμπαικτών του στη Λίβερπουλ, αλλά και ολόκληρης της εθνικής. «Τους ξέρω καλά. Πως κινούνται, πως παίζουν, ποια είναι η δύναμή τους. Γνωρίζω πως αμυντικά έχουν ιδιαίτερες αδυναμίες. Μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε».

 

Είναι άγνωστος ο βαθμός ετοιμότητάς του μετά απουσία ενός μηνός. Η Σελέστε σε περίπτωση κωλύματος του θα στηριχθεί ξανά στους Φορλάν, στα 35 του και Καβάνι. Ίδια ανησυχία και για την Αγγλία καθώς ο Ρούνι αδυνατεί να σκοράρει σε τρίτη τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου.

Ο Χόντζον σκέπτεται να τον μετακινήσει στα πλάγια ούτως ώστε να δημιουργήσει ρήγματα στον αντίπαλο, καθώς ο Άγγλος επιθετικός θα τραβήξει πάνω του αρκετούς αμυντικούς.

 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

 

Έχουν συναντηθεί δέκα φορές. Με τη γλώσσα των αριθμών είναι σχεδόν ισοδύναμες. Η Ουρουγουάη έχει τέσσερις νίκες, η Αγγλία τρεις και ισάριθμες ισοπαλίες.

Υπάρχει και παράδοση τους σε τελικά μουντιάλ με ελαφρά υπεροχή της Σελέστε.

Ουρουγουάη – Αγγλία 4-2 (1954, τελικά Ελβετίας, προημιτελική φάση, Βασιλεία. Μπόρχες 5΄, Βαρέλα 39΄, Σκιαφίνο 46΄, Αμπρόις 78΄- Λόφτχαους 16΄, Φίνι 67΄). Η Ουρουγουάη είχε τερματίσει τέταρτη.

 

Αγγλία – Ουρουγουάη 0-0 (1966, τελικά Αγγλίας, φάση ομίλων, Γουέμπλεϊ. Πρώτη στο γκρουπ η Αγγλία και δεύτερη η Ουρουγουάη).

Η Αγγλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, η Ουρουγουάη έφθασε μέχρι τα προημιτελικά. Κοινός αντίπαλος η τότε Δυτική Γερμανία, που απέκλεισε την Ουρουγουάη (4-0) κι έχασε τον τελικό από την Αγγλία (4-2, στην παράταση).

 

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα ντε Σάο Πάουλο, Σάο Πάουλο

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Μπελάσκο Καρβάγιο (Ισπανία)

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 22:00 ΡΙΚ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr