Home Uncategorized Με buzzer beater η Ελβετία (Video)

Με buzzer beater η Ελβετία (Video)


Μετά από συναρπαστικό αγώνα στο Εθνικό Στάδιο της Βραζιλίας η Ελβετία επιβλήθηκε 2-1 του Ισημερινού με ανατροπή και γκολ στην εκπνοή του αγώνα. Ο Ένερ Βαλένσια έβαλε τον Ισημερινό μπροστά στο σκορ, ο Μεχμέντι ισοφάρισε στο 48’και ο Σεφέροβιτς στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Α’ Ημίχρονο:

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο, με την Ελβετία να προσπαθεί να βγει με οργανωμένες επιθέσεις μπροστά, την ώρα που ο Ισημερινός προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις.

Το σκορ άνοιξε στο 22ο λεπτό μετά από στημένη φάση, με τον Αρόγιο να σημαδεύει το κεφάλι του Ένερ Βαλένσια, ο οποίος από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ισημερινό.

Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου η Ελβετία προσπάθησε να αντιδράσει, όμως βρήκε κλειστούς διαδρόμους και το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τους λατινοαμερικάνους να έχουν το προβάδισμα.

Β’ Ημίχρονο:

Ο Ότμαρ Χίτσφελντ έριξε στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον Μεχμεντί και αυτός κατάφερε να τον βγάλει ασπροπρόσωπο, πριν καν συμπληρωθούν 3 λεπτά αγώνα, όταν με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ έφερε το ματς στα ίσα.

Το γκολ της ισοφάρισης ανέβασε την ψυχολογία των Ελβετών οι οποίοι πίεσαν στη συνέχεια για να φτάσουν στην ολική ανατροπή. Με την πάροδο του χρόνου όμως ο Ισημερινός έδειξε να ανταπεξέρχεται στην πίεση, προσπαθώντας να κερδίσει μέτρα και να φτάσει με τη σειρά του απειλητικά προς την αντίπαλη εστία.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έπαιρναν από έναν βαθμό στο ματς, ο Σεφέροβιτς στο 93′ ολοκλήρωσε ιδανικά μια εντυπωσιακή αντεπίθεση της ομάδας του, δίνοντάς της τη νίκη με 2-1!

Που κρίθηκε:

Στο 93ο λεπτό του αγώνα, η νίκη έφυγε μέσα από τα… πόδια των παικτών του Ισημερινού και πήγε σε αυτά των Ελβετών. Οι λατινοαμερικάνοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν μια γρήγορη αντεπίθεση του Αντόνιο Βαλένσια και οι Ελβετοί έφυγαν στην αντεπίθεση, ακόμη και ένα σκληρό μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή πάνω στον Μπεχράμι δεν ήταν δυνατό να τους ανακόψει και η μπάλα έφτασε μετά από αρκετές εναλλαγές στον Σεφέροβιτς, ο οποίος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Εν ολίγοις το ματς κρίθηκε στην πίστη των Ελβετών και στο πείσμα που έδειξαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αγνοώντας μέχρι και αντιαθλητικό μαρκάρισμα (στον Μεχράμι) στο διάβα τους.

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο Σακίρι ήταν ο παίκτης «κλειδί» στη μεσαία γραμμή της Ελβετίας, τροφοδοτώντας την επίθεση της ομάδας με ουκ ολίγες μπαλιές. Είχε 55 πάσες στον αγώνα, ενώ επιχείρησε 6 σουτ.

Η σφυρίχτρα:

Ο Ιρμάτοφ Ρασβάν από το Αζερμπαϊτζάν δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο ματς και για τον λόγο αυτό η διαιτησία του δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

Οι συνθέσεις:

Ελβετία: Μπενάλιο, Λίχσταϊνερ, Τζουρού, Βον Μπέργκεν, Ρικάρντο Ροντρίγκες, Ινλέρ, Μπεχράμι, Σατσίρι, Τζάκα, Στόκερ (46′ Μεχμέντι), Ντμιτς (79′ Σεφέροβιτς).

Ισημερινός: Αλ. Ντομίνγκες, Παρέδες, Εράσο, Γκουάγκουα, Βάλτερ Αγιοβί, Αντόνιο Βαλένσια, Γρουέσο, Νομπόα, Μοντέρο (79′ Ρόχας), Καϊσέδο (70′ Αρόγιο), Ενέρ Βαλένσια.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr