Home Uncategorized Με το… άστρο του Βαλέντσια!

Με το… άστρο του Βαλέντσια!


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ενέρ Βαλέντσια, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ στο 34′ και στο 65′, ο Ισημερινός νίκησε 2-1 με ανατροπή την Ονδούρα στην Κοριτίμπα, και έτσι θα παξζει την πρόκριση στους «16» με την Ελβετία. Σκόραρε ο Κόστλι (31′), αποκλείστηκε η Ονδούρα, που έμεινε χωρίς νίκη σε Μουντιάλ …

Με αυτή την επιτυχία ο Ισημερινός πέρασε στην 2η θέση, ισόβαθμος με την Ελβετία στους 3 πόντους, αλλά έχει καλύτερο συντελετή τερμάτων. Συγκεκριμένα, το Εκουαδόρ έχει 3-3 και η Ελβετία, μετά την συντριβή της με 5-2 από την Γαλλία, έχει 4-6. Με τις δυο ομάδες να παίζουν μεταξύ τους στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Η Γαλλία… αγκάλιασε την 1η θέση, ενώ, όπως είπαμε, η Ονδούρα αποκλείστηκε…

Στη δύναμη στηρίχτηκαν περισσότερο οι δυο ομάδες, αλλά ο Ισημερινός διέθετε παίκτες που μπορούσαν να βάλουν τη μπάλα κάτω, με περισσότερη ποιότητα, όπως ο Καϊσέδο και ο Ενέρ Βαλέντσια, που πέτυχε τα δυο γκολ και έτσι έφτασε την νίκη…

Α’ Ημίχρονο:

Η Ονδούρα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με 4-4-2. Ο Βαγιαδάρες ήταν στο τέρμα, κεντρικοί αμυντικοί έπαιξαν ο Μπερνάρντες και ο Φιγκερόα. Με τον Μπεκέλες δεξιά και τον Εμίλιο αριστερά. Κεντρικά χαφ ήταν οι Γκαρίδο και Κλάρος, αριστερά τους αγωνίστηκε ο Εσπινόζα και δεξιά έπαιξε ο Μπόνιεκ. Στην επίθεση ήταν ο Μπένγκστον και ο Κόστλι, με τον πρώην άσο της Βέροια να γυρνάει πιο πίσω.
Με 4-4-2 κατέβηκε και ο Ισημερινός, με τον Ντονμίνγκες στο τέρμα, και τους Γκουάγκουα και Εράσο κεντρικούς αμυντικούς. Στα δεξιά ήταν ο Παρέδες και αριστέρα ο Αγιοβί. Ο Μίντα και ο Νομπόα αποτέλεσαν τα δυο κεντρικά χαφ, με τον Βαλέντια Α. να κινείται δεξιά και τον Μοντέρ αριστερά. Οι Ένέρ Βαλέντσια και Καϊσέδο αποτέλεσαν τους δυο επιθετικούς…
Οι δυο ομάδες έπαιξαν με πάθος, κυνήγησαν το γκολ, χωρίς να απουσιάζουν οι δυνατές μονομαχίες. Το ματς στο μεγαλύτερο διάστημα είχε ρυθμό με τον Ισημερινό να έχει την κατοχή και να κοιτά να αναπτυχθεί πιο ορθόδοξα. Η Ονδούρα προσπάθησε να απειλήσει περισσότερο με βαθιές μπαλιές. Τελικά, είχαμε δυο γκολ, μέσα σε τρία λεπτά. Στο 31’ η Ονδούρα έκανε το 1-0. Σκόραρε με απίστευτο σουτ έξω από την περιοχή ο Κόστλι, ο οποίος μετά από… βαθιά μπαλιά, κέρδισε την κόντρα από τον Γκουάγκουα (έκανε λάθος εκτίμηση)! Στο 34’ απάντησε… άμεσα ο Ισημερινός. Συγκεκριμένα, μετά από διαγώνιο σουτ του Παρέδες, η μπάλα κόντραρε, πέρασε τους αμυντικούς και ο Ενέρ Βαλέντσια που… καραδοκούσε στο δεύτερο δοκάρι, σκόραρε με προβολή!!!
Στο 45’+2 είχαμε μεγάλη φάση για την Ονδούρα. Ο Κόστλι (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και ο Μπένγκστον σκόραρε, αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του! Το γκολ ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού, με πολλές διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Ονδούρα!

Β’ Ημίχρονο:

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Γκαρσία μπήκε στην θέση του Ισαγκίρε, αλλά δεν άλλαξε κάτι στην διάταξη της Ονδούρας. Οι δυο ομάδες συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και πάθος… Μετά το 60’ ο Ισημερινός ανέβασε… στροφές και έδειξε περισσότερο απειλητικό με την μπάλα στον… αέρα. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 65’. Ο Αγιόβ εκτέλεσε φάουλ, και ο Ενέρ Βαλέντσια πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 2-1 για την ομάδα του!!! Στη συνέχεια οι δυο τεχνικοί έκαναν τις υπόλοιπες αλλαγές τους, με τον Ισημερινό στο τέλος να παίζει με 4-5-1 (μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ενέρ Βαλέντσια), καταφέροντας τελικά, παρά τις προσπάθειες της Ονδούρας να πάρει την πάρει την πολύτιμη νίκη…

Που κρίθηκε:

Στην γρήγορη ισοφάριση του Ισημερινού, στο πρώτο μέρος, καθώς εάν πήγαινε στα αποδυτήρια με ένα γκολ πίσω, τότε το έργο της… ανατροπής θα ήταν πολύ πιο δύσκολο, κόντρα στους «μαχητές» της Ονδούρα!

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο Ενέρ Βαλέντσια με την εκτελεστική του δεινότητα, κατάφερε να πετύχει και τα δυο γκολ της ομάδας του και έτσι να της δώσει μια πολύτιμη νίκη. Ήταν, εκτός των άλλων, πολύ κινητικός, ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς, δίνοντας βοήθειες και εκτός περιοχής. Πλέον έχει και αυτός τρία γκολ στην διοργάνωση.

Η σφυρίχτρα:

Δεν είχε κάποιο πρόβλημα ο διαιτητής Μπέντζαμιν Γουΐλιαμς. Ελέγχεται για μια φάση στο δεύτερος μέρος, όταν στο 77’ ο Εράσο πήρε αγκαλιά τον Κόστλι μέσα στην περιοχή, αλλά έδειξε κόρνερ… Στο τέλος του πρώτου μέρους σωστά ακυρώθηκε γκολ του Μπένγκστον για χέρι με υπόδειξη του βοηθού.

Οι συνθέσεις
ΟΝΔΟΥΡΑ (4-4-2/Λουίς Φερνάντο Σουάρες): Βαγιαδάρες, Μπεκέλες, Μπερνάρντες, Μέινορ Φιγκερόα, Ισαγκίρε (46′ Χουάν Κάρλος Γκαρσία), Γκαρίδο (71′ Μάριο Μαρτίνες), Κλάρος, Μπόνιεκ Γκαρσία (82′ Μάρβιν Τσάβες), Εσπινόσα, Κόστλι, Μπένγκτσον.
ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (4-4-2/Ρεϊνάλδο Ρουέδα): Αλεσάντερ Ντομίνγκες, Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Βάλτερ Αγιοβί, Μίντα (82′ Γρουέσο), Νομπόα, Αντόνιο Βαλένσια, Χέφερσον Μοντέρ (90’+2 Ατσιλιέρ), Ενέρ Βαλένσια, Καϊσέδο (82′ Έντισον Μέντες).

Γκολ: 31′ Κόστλι / 34′, 65′ Ενέρ Βαλέντσια
Κάρτες: 7′ Μπερνάρντες, 45’+3 Μπένγκτσον/57’ Αντόνιο Βαλέντσια, 72’ Ενέρ Βαλέντσια, 80’ Μοντέρ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr