Home Uncategorized Πρώτη και καλύτερη η Ολλανδία (Video)

Πρώτη και καλύτερη η Ολλανδία (Video)


Η Ολλανδία επιβλήθηκε με 2-0 της Χιλής στην 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων στην Arena Corinthians και προκρίθηκε ως πρώτη από τον 2ο όμιλο στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν δύο αλλαγές. Ο Φερ στο 77′ και ο Ντεπάι στο 90+2′.

A’ Ημίχρονο

Η Ολλανδία παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με αμυντικούς προσανατολισμούς, θέλοντας να διαφυλάξει το μηδέν στα μετόπισθεν, καθώς και η ισοπαλία της έδινε την πρωτιά στον όμιλο.

Στο πρώτο μέρος οι “οράνιε” είχαν την κατοχή, όμως το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με ελάχιστες επικίνδυνες στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες.

Β’ Ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η Χιλή γνωρίζοντας ότι πρέπει να σκοράρει για να έχει τύχη να πάρει τη νίκη, άρχισε να ρισκάρει. Ο Σαμπάολι τους Μποσεζούρ και Βαλντίβια και η ομάδα του κλερδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας όμως κενά στην άμυνά της. Ο Φαν Χαλ από την πλευρά του έριξε στο ματς τους Φερ και Ντεπάι και η Ολλανδία κατάφερε να βρει δύο γκολ από τις δύο αυτές αλλαγές.

Το σκορ άνοιξε με δυνατή κοντινή κεφαλιά ο Φερ 90 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς (το πιο γρήγορο γκολ από αλλαγή σε Μουντιάλ), ενώ το 2-0 έκανε ο Ντεπάι στις καθυστερήσεις, μετά από γρήγορη αντεπίθεση με τον Ρόμπεν.

Το τελικό σφύριγμα του Μπακαρί Παπά Γκασάνα, βρήκε τους Ολλανδούς να πανηγυρίζουν τη νίκη με 2-0 και την πρωτιά στον όμιλο. Οι “οράνιε”, αποφεύγουν έτσι τους Βραζιλιάνους στη φάση των “16”.

Που κρίθηκε

Το ματς κρίθηκε από τις αλλαγές των δύο προπονητών στο παιχνίδι. Ο Σαμπάολι ρίσκαρε και ο Φαν Χαλ καιροφυλακτούσε για να βρει την ευκαιρία να χτυπήσει και τα κατάφερε.

Παίκτης από “χρυσάφι”

Ο Άριεν Ρομπέν είχε βρει πολλούς κλειστούς διαδρόμους από τους Χιλιανούς, όποτε όμως κατάφερε να ξεφύγει από το στενό μαρκάρισμα δημιούργησε επικίνδυνες στιγμές, ενώ ήταν αυτό που με την ασίστ του σφράγισε τη νίκη της Ολλανδίας στις καθυστερήσεις.

Η “σφυρίχτρα”

Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία Μπακαρί Παπά Γκασάνα, αφού δεν υπήρχαν δύσκολες φάσεις στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χααλ): Σίλεσεν, Φλααρ, Ντε Φρέι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Γιάνμαατ, Σνάιντερ (76’ Φερ), Ρόμπεν, Κάουτ (89′ Κονγκολό), Λενς (69’ Ντεπάι), Βαϊνάλντουμ.

Χιλή (Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Μένα, Ίσλα, Σίλβα (70’ Βαλντίβια), Σάντσεζ, Βάργκας (81’ Πινίγια), Γκουτιέρεζ (46’ Μποσεζούρ), Μεντέλ, Χάρα, Αρανγκίζ, Ντίαζ.

 

Ολλανδία – Χιλή 2-0

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr