Home Uncategorized Σούπερ Μεξικό, με θρίαμβο στους «16» (Video)

Σούπερ Μεξικό, με θρίαμβο στους «16» (Video)

http://www.pamesports.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles_2/photos/diethnes-podosfairo/World%20Cup%202014/mats_mundial2004/mexico_croatia_panigiriki24062014.jpg&width=660&height=475


Viva Mexico!!! Το Μεξικό μετέτρεψε σε θρίαμβο τον «τελικό»… πρόκρισης με την Κροατία για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου, επικράτησε με 3-1, παίζοντας σούπερ στο δεύτερο μέρος και έτσι πέρασε στους «16»-για 6ο συνεχόμενο Μουντιάλ-ως δεύτερο…
Οι «Αζτέκοι» ήταν διαβασμένοι, έπαιξαν πολύ έξυπνα, στο πρώτο μέρος άφησαν χώρους στους Κροάτες, κυρίως από τα πλάγια, αλλά πάντα πρόσεχε την άμυνά του. Στο δεύτερο μέρος με έξυπνη τακτική, με περισσότερες δυνάμεις και με πάθος κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, με τους Μάρκες (72’), Γκουαρδάδο (75’) και Ερνάνες (82’). Μείωσε ο Πέρισιτς στο 87’…

Α’ Ημίχρονο:

Η Κροατία ξεκίνησε τον αγώνα με 4-2-3-1. Ο Πλετίκοσα ήταν στο τέρμα, με τον Λόβρεν και τον Τσόρλουκα να παίζουν ως κεντρικοί αμυντικοί. Δεξιά ξεκίνησε ο Σνρα και αριστερά ο Βρσάλκο. Ράκιτιτς και Πράνιτς ήταν λίγο πιο πίσω στο χώρο του κέντρου, ενώ ο Μόντριτς είχε αναλάβει οργανωτικά καθήκοντα. Δεξιά έπαιξε ο Περίσιτς, αριστερά ο Όλιτς και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μάντζουκιτς.
Με ενισχυμένα τα μετόπισθέν του κατέβηκε το Μεξικό, καθώς είχε 4+1 παίκτες στην άμυνα, τρεις μπροστά τους και δυο πιο μπροστά (5-3-2). Στα γκολπόστ ήταν ο Οτσόα, με τριάδα πίσω τους Ροντρίγκες, Μάρκες, Μορένο, δεξιά ήταν ο Αγκιλάρ και Λαγιούν. Ο Βάσκες έπαιξε πιο μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, με τον Ερέρα και τον Γκουαρδάδο να τον πλαισιώνουν! Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος και ο Περάλτα προσπαθούσαν να απειλήσουν με τον πρώτο να βοηθά περισσότερο αμυντικά!

Οι δυο ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στον αγωνιστικό χώρο. Η Κροατία στα πρώτα λεπτά έδειξε, πάντως, να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 14’ αυτή η πρωτοβουλία της, λίγο έλειψε να… καρποφορήσει στο 14’, όταν ο Όλιτς πήγε να βγάλει στον Μάντζουκιτς που περίμενε, αλλά πρόλαβε ο Αγκιλάρ! Η Κροατία στα πρώτα λεπτά έφτανε σχετικά εύκολα στην περιοχή των «Αζτέκων, με προσπάθειες κυρίως από τα πλάγια!
Μετά το 15’ άρχισε να… ξεφωτίζει η επίθεση του Μεξικού, και οι «Αζτέκοι» είχαν την μεγαλύτερη φάση. Στο 16’ σε επίθεση από τον άξονα, ο Έκτορ Ερέρα σούταρε με το αριστερό και η μπάλα να τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πλετίκοσα! Η Κροατία στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο είχε πρόβλημα στον κέντρο του κέντρου, το Μεξικό κέρδισε… βήματα στον αγωνιστικό χώρο και στο 19’ ο Περάλτα δεν έκανε το πλασέ, μετά από κάθετη μπαλιά…
Το Μεξικό έδειχνε πιο επικίνδυνο, αλλά η Κροατία είχε στο 29’ άστοχο σουτ από τον Πέρισιτς, ενώ στο 40’ ο Σρνα εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να φεύγει άουτ! Στο τέλους του πρώτου μέρους, οι δυο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν με «στημένα» και κόρνερ, αλλά δεν είχαμε γκολ!

Β’ ημίχρονο:

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με τις ίδιες ενδεκάδες, με την Κροατία να είναι και πάλι πιο απειλητική. Αυτή ήταν που ήθελε το γκολ για να περάσει στην επόμενη φάση! Στο 57’ απείλησε το Μεξικό, όταν ο Περάλτα πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γουαρδάδο, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 58’ ο Νίκο Κόβατς έριξε στον αγώνα τον ταλαντούχο Κόβατσιτς στην θέση του Βρσάλκο, με τους «Αζτέκους» να κοιτούν περισσότερο την άμυνά τους. Στο 62’ ο Μιγκέλ Ερέρα… απάντησε στις αλλαγές και πέρασε τον Ερνάνες στην θέση του Τζιοβάνι Ντος Σάντος. Το Μεξικό είχε ισορροπήσει, και προσπαθούσε να βρει ένα γκολ με κόρνερ και «στημένα»! Μόνο που στο 64’ το Μεξικό «φωνάζει» για πέναλτι που δεν δόθηκε. Ο Ερέρα… χόρεψε από δεξιά τον Πράνιτς, σέντραρε και ο Γουαρδάδο σούταρε μέσα από την περιοχή. Στην μπάλα έπεσε ο Σρνα με γυρισμένη την μπάλα του, μόνο που σταμάτησε την μπάλα με τα χέρια του απλωμένα!!! Λάθος του διαιτητή, καθώς έβλεπε την μπάλα του παίκτη!
Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Τσόρλουκα έδιωξε στην γραμμή και στο 66’ οι «Αζτέκοι» είχαν νέα φάση για γκολ, όταν ο Αγκιλάρ μπήκε από δεξιά, σούταρε διαγώνια, αλλά… έβγαλε ο Πλετίκοσα!
Τελικά το γκολ για το Μεξικό ήρθε στο 72’, με τον Ραφαέλ Μάρκες να σηκώνεται πιο ψηλά σε κόρνερ του Ερέρα να νικάει τον Τσόρλουκα.
Στο 74’ ο Σρνα σέντραρε από δεξιά χαμηλά, η μπάλα πέρασε από τον Οτσόα, αλλά έδιωξε τελευταία στιγμή ο Ροντρίγκες. Στο 65’ ο Νίκο Κόβατς έβαλε στην θέση του Όλιτς τον Ρέμπιτς, για να τα… παίξει όλα για όλα, αλλά το Μεξικό πρόλαβε και… σκότωσε του Κροάτες στο 75’ με ένα πολύ όμορφο γκολ. Σε αντεπίθεση, ο Ερνάνες πέρασε στον Περάλτα, ο τελευταίος έβγαλε απέναντι στον Γκουαρδάδο και αυτός με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα ψηλά στα δίχτυα του Πλετίκοσα μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς!
Στο 78’ ο Ρέμπιτς έκανε απίστευτη ενέργεια, πέρασε όποιος βρήκε μπροστά του, πλάσαρε, αλλά ο Μόρνο έσωσε πάνω στην γραμμή, και έτσι διατήρησε το 2-0 για την ομάδα του. Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά άνοιξε, δεν υπήρχαν συστήματα, αλλά οι «Αζτέκοι» έδειχναν να έχουν περισσότερες δυνάμεις, να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 82’ ο Ερνάνες έκανε το 3-0 με κοντινή κεφαλιά. Είχε προηγηθεί κεφαλιά του Μάρκες στο πρώτο δεκάρι, μετά από κόρνερ…
Η Κροατία μείωσε στο 87’ με διαγώνιο σουτ του Περίσιτς μετά από τακουνάκι του Ράκιτιτς. Φάση με υψηλή ποιότητα από τους Κροάτες… Στο τέλος υπήρξαν και νεύρα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Ρέμπιτς στο 89’, μετά από χτύπημα στον Πένια, ενώ αυτός είχε διώξει την μπάλα…
Στις καθυστερήσεις «μίλησε» και ο Οτσόα, όταν «έβγαλε» εντυπωσιακά γυριστό σουτ του Πέρισιτς!

Που κρίθηκε: Στην πολύ καλή τακτική με την οποία διαχειρίστηκε τον αγώνα το Μεξικό. Στο πρώτο μέρος κοίταξε να μην δεχτεί γκολ, αφού τον ευνοούσε και η ισοπαλία και… χτύπησε στο δεύτερο, όταν φάνηκε να έχει και περισσότερες δυνάμεις. Οι «Αζτέκοι» πατούσαν (και με τις αλλαγές του Ερέρα) καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πήραν τη μεγάλη νίκη-πρόκριση!

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Μάρκες βοήθησε τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Ήταν ο παίκτης που πέτυχε το πρώτο γκολ για την ομάδα του με πολύ καλό άλμα, πρόσφερε το… τρίτο του Μεξικού στον Ερνάνες και ήταν πραγματικός αρχηγός.

Η σφυρίχτρα: Σε γενικές γραμμές ο Ραβσάν Ιρμάτοβ (Ουζμπεκιστάν) δεν είχε πρόβλημα σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έκανε λάθος στη φάση του 64’, όταν ο Γουαρδάδο σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Σρνα.. έβγαλε με τα χέρια. Σωστά απέβαλε τον Ρέμπιτς στο 89’ για χτύπημα στον Πένια! Είχε για βοηθούς τον Αμπντουξαμιντούλο Ρασούλοβ (Ουζμπεκιστάν), Μπαχ αντίρ Κοτσκάροβ (Κιργιστάν)!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr