Home Uncategorized Στο πλευρό της Κολομβίας η Ελλάδα

Στο πλευρό της Κολομβίας η Ελλάδα


Ενδιαφέρον μονόπλευρο. Η Κολομβία έχει προκριθεί ήδη στον επόμενο γύρο και μελετά πιθανούς αντιπάλους. Η Ιαπωνία επιθυμεί τη νίκη απέναντι της απόψε στην Κουιάμπα, αλλά αυτό δεν της αρκεί.

Την ίδια ώρα στη Φορταλέζα η Ακτή Ελεφαντοστού θα παίζει με την εθνική μας. Λόγω της ιδιαιτερότητας του ομίλου και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά δύο αγωνιστικές οι Ασιάτες θέλουν κι εκεί το παιχνίδι να πάει στα μέτρα τους.

Συνεπώς αγωνία στην Κουιάμπα (εκεί θα είναι τα πόδια της) , αλλά και στη Φορταλέζα (εκεί θα είναι το μυαλό της).

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιαπωνίας Αλμπέρτο Τζακερόνι, ανησυχεί για την έκβαση των αγώνων, αλλά παράλληλα προβληματίζεται για το αν θα πρέπει ή όχι να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Σίντζι Καγκάβα . Φάνηκε ελάχιστα στον πρώτο αγώνα. Έμεινε στον πάγκο στο δεύτερο παιχνίδι.  Ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του ο πολύπειρος τεχνικός δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια ενδεκάδα θα παρατάξει.

Ο Καγκάβα είχε άθλια χρονιά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι ακόμη δεν μπορεί να βρει τα πατήματά του. Ακόμη ένα πολύτιμο εργαλείο της ομάδας, ο Κεϊσούκε Χόντα, αναζητά τον καλό εαυτό τους. Χωρίς αυτούς η Ιαπωνία είναι σαν να έχει κάνει χαρακίρι.

Οι Μπλε Σαμουράι άρχισαν με ήττα 2-1 από την Ακτή Ελεφαντοστού και στη συνέχεια είχαν λευκή ισοπαλία με την Ελλάδα.

Αντίθετα η Κολομβία συνεχίζει δυναμικά με δύο νίκες, επί της εθνικής μας (3-0) κι εναντίον των Ιβοριανών (2-1). Εκτός σημαντικού απρόοπτου περνάνε επικεφαλείς και πέφτουν πάνω στην Ιταλία ή την Ουρουγουάη (λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η Κόστα Ρίκα). Επανήλθε δραστήρια στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα μετά απουσία 16 χρόνων και κάνει θαύματα παρά την απουσία του μάγου της Ραδαμέλ Φαλκάο .

Κεντρικό σημείο αναφοράς ο 22χρονος επιτελικός μέσος Χάμες Ροντρίγκες. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Σκόρερ δύο τερμάτων, αμέτρητες καταπληκτικές πάσες, θανατηφόρες κάθετες μπαλιές και ονειρεμένες ασίστ για γκολ.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιαπωνίας προσέλαβε τον Τζακερόνι ως μεγάλο Ευρωπαϊκό όνομα που θα μπορούσε να δώσει αίγλη στην εθνική με την παρουσία της στο μουντιάλ . Σε ενδεχόμενη αποτυχία το μέλλον του Ιταλού είναι αβέβαιο.

«Αυτό δεν με ενδιαφέρει καθόλου» δήλωσε αδιάφορα ο Τζακερόνι «επιθυμώ να προχωρήσουμε όσο μπορούμε σε αυτή τη διοργάνωση. Μετά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψω σπίτι μου στην Ιταλία για να πάω διακοπές».

Ο ομόλογός του της Κολομβίας, Αργεντίνος Χοσέ Πέκερμαν, θα ξεκουράσει πλειάδα βασικών στελεχών, ούτως ώστε να είναι πιο ζωηροί στη συνέχεια.

Αναμένεται, πιθανότατα, να ξεκινήσει βασικός ο Χουάν Κουαδράδο που σκόραρε εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού προερχόμενος από τον πάγκο. Ο 28χρονος μέσος με  τρεις ασίστ μέχρι τώρα είναι ο πιο παραγωγικός Κολομβιανός ποδοσφαιριστής μετά το παγκόσμιο κύπελλο του 1966.

Δεν υπάρχει μουντιαλική παράδοση μεταξύ τους παρά μόνο δύο αναμετρήσεις σε άλλο επίπεδο. Μία νίκη η Κολομβία και ισάριθμη ισοπαλία.

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα Παντανάλ, Κουιάμπα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέντρο Προένσα (Πορτογαλία)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 23:00 – ΡΙΚ 1

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr