Home Uncategorized Θα μπουν στο πειρασμό για ένα χαλαρό “Χ”;

Θα μπουν στο πειρασμό για ένα χαλαρό “Χ”;


Θεωρίες για συνωμοσίες, ισχυρισμοί για συνεννοήσεις, για μυστικά τηλέφωνα. ΗΠΑ – Γερμανία αναμετρόνται απόψε στη Ρεσίφε  και μία ισοπαλία θα είναι η ιδανική για αμφότερες.

Σημαίνει αυτό πρόκριση και για τις δύο στην επόμενη φάση του μουντιάλ . Όμως οι ίδιοι επιβεβαιώνουν πως δεν ισχύουν όλα αυτά.

Οι σχέσεις τους είναι πάρα πολύ καλές, σε άριστο επίπεδο. Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας είναι ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, παλιότερα βασικό στέλεχος των «Πάντσερ». Στις ΗΠΑ αγωνίζονται επίσης πολλοί Γερμανικής καταγωγής ποδοσφαιριστές (για την ακρίβεια πέντε , όλοι είναι βασικοί). Συνεπώς το σενάριο που τις θέλει να παίζουν ένα κλειστό οικογενειακό παιχνίδι είναι ιδανικό. Έχει μία βάση.

Η Γερμανία άρχισε δυναμικά στα τελικά με νίκη 4-0 επί της Πορτογαλίας και μετά ισοπαλία 2-2 με την Γκάνα. Σταθερή πορεία ακολούθησαν και οι Αμερικανοί, που υπερίσχυσαν 2-1 της Γκάνας κι υποχρέωσαν σε ισοπαλία 2-2 την Πορτογαλία.

Αμφότερες έχουν τέσσερις βαθμούς. Μία ισοπαλία θα τις ανεβάσει στους πέντε, εκεί που δεν θα μπορεί να τις φθάσει ούτε η Γκάνα ούτε η Πορτογαλία.

Βέβαια η Γερμανία έχει το κακό προηγούμενο του 1982, όταν έπαιζε μαζί με την Αυστρία. Ευνοϊκό αποτέλεσμα θα έφερνε και τις δύο στην επόμενη φάση εις βάρος της Αλγερίας. Έτσι ακριβώς έγινε. Η Γερμανία βοήθησε την Αυστρία και η Αλγερία έχει μείνει ακόμη με το παράπονο.

Από τότε η ΦΙΦΑ αποφάσισε όλα τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής να διεξάγονται την ίδια ώρα.

Αυτή τη φορά η Γερμανία υποσχέθηκε να παίξει τίμια. Αλλά ποιος την πιστεύει? Γιατί και φέτος έχει κάνει τις πονηρίες της. Ποιες είναι αυτές? Δείτε τα αποτελέσματά της και τις εμφανίσεις της εντός γηπέδου και θα καταλάβετε.

Ο Κλίνσμαν κάποτε είχε βοηθό τον Λεβ στην εθνική Γερμανίας. Παραμένουν φίλοι. Αμφότεροι υποσχέθηκαν το παιχνίδι να είναι τίμιο.

Μπορεί να λένε ότι θέλουν τώρα,αφού γνωρίζουν καλά πως η Γκάνα ή η Πορτογαλία έχουν πιθανότητες πρόκρισης αλλά πολύ δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα αυτό, αφού παίζει ρόλο και η διαφορά τερμάτων.

Ήδη η Γερμανία είναι  στο +4, οι ΗΠΑ στο +1, η Γκάνα στο -1 και η Πορτογαλία στο -4. Ήδη, η Γκάνα έχει δηλώσει εμμέσως, μετά τον αγώνα με τη Γερμανία, πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει. Συνεπώς για ποια τιμιότητα μιλάμε?

Όλη η Γερμανία κινείται γύρω από τις ΗΠΑ και το αντίστροφο. Αν οι ΗΠΑ παραμείνουν στη δεύτερη θέση τότε θα συναντηθούν με το Βέλγιο στον επόμενο γύρο.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Σε 9 παιχνίδια η Γερμανία έχει 6 νίκες και οι ΗΠΑ τρεις. Καμμία ισοπαλία μέσα σε διάστημα 21 χρόνων.

Για το Παγκόσμιο κύπελλο

Γερμανία – ΗΠΑ 2-0 (1998. Γαλλία. Παρίσι. Φάση ομίλων. Μέλερ 8΄, Κλίνσμαν 64΄). Προπονητής της Γερμανίας ο Φογκτς. Σήμερα βοηθός του Λεβ. Σκόρερ του δεύτερου γκολ ο Κλίνσμαν ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ. Η Γερμανία αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Κροατία (3-0). Οι ΗΠΑ τερμάτισαν τελευταίες στον όμιλο με τρεις ήττες.

Γερμανία – ΗΠΑ 1-0 (2002. Νότιος Κορέα. Ουλσάν. Προημιτελικά.

Μπάλακ 69΄). Η Γερμανία έχασε τον τελικό 2-0 από τη Βραζιλία.

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα Περναμπούκο, Ρεσίφε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 19:00 – ΡΙΚ 2 – ΡΙΚ HD

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr