Home Uncategorized Της έλειψε μόνο το γκολ…

Της έλειψε μόνο το γκολ…


Η Εθνική Ελλάδας παρουσίασε βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο στο φιλικό κόντρα στη Νιγηρία όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε για να πετύχει γκολ και να πάρει τη νίκη. Τελικό αποτέλεσμα 0-0, εξαιρετική εμφάνιση από τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος αποθεώθηκε από τους Έλληνες ομογενείς που βρέθηκαν στο PPL Park της Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. 

Δείγμα θετικό για την Ελλάδα στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της επί αμερικανικού εδάφους κόντρα στη Νιγηρία ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Με τον Φερνάντο Σάντος να προχωράει σε ολοκληρωτικό… λίφτινγκ σε σχέση με την βασική ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στους Πορτογάλους, η “γαλανόλευκη” παρουσίασε “φρέσκο” και βελτιωμένο πρόσωπο απέναντι στους Αφρικανούς και έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα στους χιλιάδες Έλληνες ομογενείς που βρέθηκαν στο PPL της Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α.

Με τους Φετφατζίδη, Χριστοδουλόπουλο και Καραγκούνη να κάνουν άνω – κάτω την άμυνα της Νιγηρίας σε πολλές περιπτώσεις, τον Παναγιώτη Ταχτσίδη “βράχο” στα χαφ, η Ελλάδα πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα, πίεσε ψηλά και παρουσίασε εμφανή σημάδια βελτίωσης στα “στημένα” των αντιπάλων τα οποία ήταν η αχίλλειος πτέρνα στο ματς με τους Ίβηρες. Ο “Φέτφα” ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε πριν από λίγες ημέρες. Ο μεσοεπιθετικός της Τζένοα ήταν ο κινητήριος μοχλός της Εθνικής αλλά και ο εκφραστής των σπουδαιότερων ευκαιριών της ομάδας του Φερνάντο Σάντος υποχρεώνοντας τους Έλληνες ομογενείς και όχι μόνο να τον αποθεώσουν τη στιγμή της αντικατάστασής του στο 74′ από τον Γιώργο Σαμαρά.

Παρά τις πολλές αλλαγές η Εθνική δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους Νιγηριανούς, οι οποίοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έπαιξαν με την θεωρητικά βασική ενδεκάδα τους. Στο πρώτο μέρος ο Παναγιώτης Γλύκος ήταν… θεατής του αγώνα ενώ στο δεύτερο ο Στέφανος Καπίνο χρειάστηκε σε μόνο μία περίπτωση να δείξει τα αντανακλαστικά του μετά από την “βολίδα” του Μόζες. Η ανασταλτική λειτουργία της Εθνικής Ελλάδας μόνο ικανοποιημένο θα πρέπει να άφησε τον Σάντος, ο οποίος στην επανάληψη πέρασε και τον Παναγιώτη Κονέ στο ματς με τον άσο της Μπολόνια να δείχνει ότι βρίσκεται και αυτός σε εξαιρετική κατάσταση.

Μετά από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα το ματς “άνοιξε” και η Ελλάδα… χαλάρωσε μόνο στα τελευταία λεπτά λόγω της κούρασης. Η “γαλανόλευκη” θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη όταν στο 83′ ο Μήτρογλου έφυγε στον κενό χώρο μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Τζιόλη, “πάτησε” στον Σαμαρά, ο οποίος σούταρε ο τερματοφύλακας της Νιγηρίας απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Σαλπιγγίδη δεν απείλησε τον Ενγιεάμα.

Η αποστολή αναχώρησε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με προορισμό το Νιου Τζέρσεϊ εκεί όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου (03:00) θα αντιμετωπίσει την Βολιβία στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν από το Μουντιάλ.

Οι συνθέσεις του ομάδων:

Ελλάδα: Γλύκος (46’ Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (62’ Τζιόλης), Ταχτσίδης, Καραγκούνης (46’ Κονέ), Φετφατζίδης (74’ Σαμαράς), Χριστοδουλόπουλος (80’ Σαλπιγγίδης), Γκέκας (62’ Μήτρογλου)

Νιγηρία: Ενγιεάμα, Ετσιεγίλε (40’ Κούνλε), Άμπροουζ, Ομερούο, Ομποαμπόνα (46’ Γιόμπο), Μίκελ, Μόουζες, Ονάζι, Οντεμβιγκί (54’ Μπαμπατούντε), Εμενίκε (77’ Νουόφορ), Μούσα (46’ Ουτσέμπο)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr