Home Uncategorized Τουλάχιστον τα “καγκουρό” έχουν κίνητρο

Τουλάχιστον τα “καγκουρό” έχουν κίνητρο


Πρόκειται για ένα καθαρά επίσημο «φιλικό» παιχνίδι τελικής φάσης Παγκοσμίου κυπέλλου. Ό,τι κι αν γίνει απόψε στην Κουριτσίμπα, όπου αναμετρόνται η Αυστραλία και η Ισπανία, δεν αλλάζει τίποτα στον όμιλο.

Αμφότερες μετά τον αγώνα τα μαζεύουν και επιστρέφουν στο σπίτι. Όλα τα άλλα είναι πολύ ειδικά θέματα για ρεκόρ και στατιστικές. Ισπανία και Αυστραλοί γυρίζουν νωρίς, όχι γιατί τους έπιασε μελαγχολία μακριά από την χώρα τους αλλά γιατί τα μεν «Καγκουρό» έκαναν αυτά που μπορούσαν. Συνεπώς αναμενόμενη η αποχώρησή τους. Η δε Ισπανία ήταν ανίκανη να υπερασπίσει τον τίτλο της. Που ακούστηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια να παρατάει το στέμμα της από τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων? Τι ανικανότητα? Τι βαριεστιμάρα? Τι κούραση? Τι απερισκεψία να πάει εκεί αυτή η ίδια (σχεδόν) ομάδα που έχει κερδίσει δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, επίσης? Ερωτήματα άπειρα.

Τώρα αφού τελείωσε το ταξιδάκι, η περιπέτειά, τα οικονομικά οφέλη, ένας-ένας από τους γίγαντές της κατεβαίνει από το πλοίο. Καλά τώρα το σκέφτηκαν ότι δεν είναι πια επαρκείς, λόγω ηλικίας?

Στη Βραζιλία έπρεπε να παρουσιαστεί μία νέα Ισπανία που θα είχε την ευκαιρία να αποκτήσει εμπειρίες για το μέλλον κι όχι ένα μάτσο γέροι που στόχευαν μόνο και μόνο να γεμίσουν την τσέπη τους με μερικά εκατομμύρια (δεν έχει σημασία η νομισματική μονάδα) περισσότερο. Που πήγαιναν όλοι αυτοί? Άγευστοι, ανόρεχτοι, κουρασμένοι, κορεσμένοι? Κανείς δεν το έβλεπε? Μάλλον είναι της μόδας να το παίζεις Κινέζος σήμερα. Εν πάση περιπτώσει…..

Ενδεχόμενη ήττα από την Αυστραλία θα την καταστήσει ως τη χειρότερη παγκόσμια πρωταθλήτρια όλων των εποχών. Τρεις αποτυχίες από ισάριθμα παιχνίδια θα έχει.

Τουλάχιστον για το γόητρό της η Ισπανία θα πρέπει να αναζητήσει τη νίκη. Ήδη είναι η χειρότερη μοντέρνα πρωταθλήτρια κόσμου μετά τις ήττες από Ολλανδία (5-1) και Χιλή (2-0). Παλιότερα συνέβη το ίδιο με την Ουρουγουάη (1934) και την Ιταλία (1950) αν και οι Ατζούρι πέτυχαν μία νίκη.

Η Ισπανία θέλει να αποφύγει κι άλλο αρνητικό ρεκόρ. Ποτέ στο παρελθόν πρωταθλήτρια κόσμου δεν αποχώρησε από τη διοργάνωση χωρίς βαθμό. Ακόμη και η Γαλλία (τελευταία στον όμιλο) το 2002 πήρε ένα πόντο από λευκή ισοπαλία (με Ουρουγουάη και με δέκα παίκτες για 70 λεπτά, λόγω αποβολής του Ανρί). Κάτι ήταν κι αυτό. Γιατί και η Ισπανία να μην κάνει το ίδιο? Η ιστορία επαναλαμβάνει πολλάκις τον εαυτόν της.

Μετά τη βαριά ήττα (5-1) από την Ολλανδία ο προπονητής Βιθέντε Ντελ Μπόσκε  έκανε αρκετές αλλαγές. Σήμερα θα κάνει ακόμη περισσότερες.

Το μέλλον της εθνικής Ισπανίας είναι αβέβαιο. Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές. Ανανέωση. Μεταβατικό στάδιο. Θα πάρει χρόνο. Προπονητής? Ποιος θα κτίσει το νέο συγκρότημα? Η ομοσπονδία επιθυμεί την παραμονή του Ντελ Μπόσκε. Είναι ιδιοφυΐα σε θέματα υποδομών και ανανεώσεων. Ο ίδιος θέλει? Μην ξεχνάμε ότι τον καιρό που αυτός πίεζε για να πάρει μία φρέσκια ομάδα στη Βραζιλία, η ομοσπονδία ήταν αρνητική στην πρότασή του. Τώρα ας γευτεί τους καρπούς της. Τώρα τρέχει και ψάχνει….

Η Αυστραλία πραγματοποίησε μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Ηττήθηκε μεν από τη Χιλή (3-1) και τη Ολλανδία στο τέλος με 3-2, αλλά ο τεχνικός της Άγγελος Ποστέκογλου είδε αυτά που ήθελε από την άπειρη, νεανική ομάδα του που την προετοιμάζει για τα τελικά του κυπέλλου Εθνών Ασίας το 2015. Σήμερα θα λείψει ο βασικός κεντρικός κυνηγός  Τιμ Κέιχιλ (δύο κίτρινες κάρτες)

Πρόκειται για την πρώτη αναμέτρησή τους όλων των εποχών.

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα ντα Μπαϊσάντα, Κουριτσίμπα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ναγουάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 19:00 – ΡΙΚ 1

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr