Home Uncategorized «Wake up, guys»! Χάσατε πάλι, το τρένο…

«Wake up, guys»! Χάσατε πάλι, το τρένο…


Ανεπίδεκτοι μάθησης οι Άγγλοι. Από σφαλιάρα, σε σφαλιάρα πάνε – και να συγχωρείστε τη λαϊκή γλώσσα – αλλά χαμπάρι δεν παίρνουνε. Και πώς να πάρουν; Εκεί πέρα από τη Μάγχη ζούσαν και ζουν στον δικό τους κόσμο. Ζουν ακόμη στην εποχή της ναυμαχίας του Τραφάλγκαρ στην οποία έβαλαν τα θεμέλια τους για την κυριαρχία τους σε θάλασσες και στεριές…

Άλλαξαν οι καιροί. Οι αποικίες τους δεν παράγουν πλέον, γι’ αυτούς. Κι αυτοί; Πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για να αγοράζουν τα παραγόμενα προϊόντα. Όπως σταρ της μπάλας για παράδειγμα. Αν και πάλι και σε αυτήν την περίπτωση μένουν στο περιθώριο. Αφήνουν χώρο για αγορές και πωλήσεις στο ποδόσφαιρο τους σε επιχειρηματίες από τις αποικίες.

Τι κάνουν αυτοί; Οι Άγγλοι; Βλέπουν τα τρένα να περνούν!

Μετά και την ηχηρή – ακούστηκε στα πέρατα της γης – σφαλιάρα στο Μουντιάλ κατέβασαν τα κεφάλια. Κι αναζητούν τις αιτίες για το νέο ναυάγιο. Μπροστά στα μάτια τους είναι. Εκτός πια κι εάν ανέβηκε τόσο η πρεσβυωπία τους – είναι και «γηραιά « η (ντεμέκ…) αυτοκρατορία τους – και δεν βλέπουν…

Όταν στην ακριβότερη 11άδα της Πρέμιερ Λιγκ στο Μουντιάλ είναι όλος κι όλος ένας (αριθμός:1) Άγγλος, τι περιμένουν; Πώς να πρωταγωνιστήσει η εθνική Αγγλίας, όταν οι Άγγλοι διεθνείς δεν πρωταγωνιστούν στο Χρηματιστήριο Αξιών της πατρίδας τους. Αυτός ο ένας και μοναδικός είναι ο Λέιτον Μπέινς της Έβερτον στα 29 του χρόνια. Κι η αξία του είναι: 17.600.000

Κατά τα άλλα; Κάτω από τα δοκάρια της ακριβότερης 11άδας της Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι ο Νταβίντ ντε Χέα (18.716.000 ευρώ) της Μαν. Γιουνάιτεντ.

Στο γράφημα της transfermarkt τα αναφερόμενα ποσά είναι σε στερλίνες. Κι εμείς τα μετατρέψαμε σε ευρώ…
Στην άμυνα Λέιτον Μπέινς (22.000.000) – είπαμε: Της Έβερον – και Βενσάν Κομπανί (38.500.000) της Πρωταθλήτριας Μαν. Σϊτι, Νταβίντ Λουίζ (28.500.000) της Τσέλσι, Πάμπλο Ζαμπαλέτα (21.00.000 ευρώ) της Μαν. Σίτι κι αυτός.

Στο κέντρο: Φερναντίνιο (35.000.000) της Πρωταθλήτριας Μαν. Σϊτι , Μεσούτ Εζίλ (55.000.000) της Κυπελλούχου Άρσεναλ, Γιάγια Τουρέ (33.000.000) της Πρωταθλήτριας Μαν Σϊτι.

Και στην επίθεση : Εντέν Αζάρ (49.500.000) της Τσέλσι , Κουν Αγουέρο (49.500.000) επίσης, της Μαν. Σϊτι κι ο «νεκροθάφτης» τους Λουίς Σουάρες (57.760.000). της Λίβερπουλ .

Ο Ουρουγουανός – του οποίου η αξία πλέον, είναι σε αστρονομικά ύψη – έβγαλε μία γλώσσα μετά το «θάψιμο» των Άγγλων μία γλώσσα . Μα τι γλώσσα; Νααά – με το συμπάθιο – να στάζει φαρμάκι. Φαρμακόγλωσσα με μία κουβέντα!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr