Home Uncategorized Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Ροντρίγκεζ (video)

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Ροντρίγκεζ (video)


Είναι η ευχάριστη έκπληξη του Μουντιάλ . Ο Τζέιμς Ροντρίγκεζ όχι μόνο κατάφερε να καλύψει το κενό του Ραντεμέλ Φαλκάο στη Κολομβία, αλλά και να αναδειχτεί στο μεγάλο αστέρι του Μουντιάλ. Το νο 10 της Κολομβίας συναγωνίζεται πλέον στα… ίσα τους Νεϊμάρ και Μέσι. Κι όχι μόνο αυτό. Τους ξεπερνά στα γκολ (5) στη διοργάνωση, αλλά και στο “Index”  της ΦΙΦΑ.

Το παιδί με το αθώο χαμόγελο μετά από κάθε γκολ έχει μέχρι στιγμής 5 γκολ και 2 ασίστ. Έχει σκοράρει σε όλους τους αγώνες και το γκολ που πέτυχε με την Ουρουγουάη στη φάση των 16 θεωρείται ως ένα από τα ωραιότερα που έχουν σημειωθεί σε Μουντιάλ. Γεννήθηκε στη πόλη κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, την Κακούτα στις 12 Ιουλίου 1991. Αν η ομάδα του φθάσει τελικό θα έχει μόλις κλείσει τα 23 του χρόνια.

Σήμερα το βράδυ δίνει μία ακόμα παράσταση. Θα καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό και να συναντήσει εκεί την συμπατριώτισσά του Σακίρι που θα κλείσει τη διοργάνωση;

1. Είναι Τζέιμς ή Χάμες; Οι Κολομβιανοί τον προφέρουν «Χάμες», οι Αγγλόφωνοι προτίμησαν το Τζέιμς που του αρέσει κιόλας.

2. Το 2004 στα 13 του χρόνια στο τουρνουά τζούνιορ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ και  πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ χτυπώντας κόρνερ. Δείτε το

3. Ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε στις ακαδημίες της Τολιμένσε και τον πήρε στην ομάδα του, την Ενβιγκάδο, στη Β’ κατηγορία του πρωταθλήματος ήταν ο ιδιοκτήτης της Γκουστάβο Αλφόνσο Λόπες Ουπέγκουϊ, στενός συνεργάτης του βαρόνου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ. Έμεινε ένα χρόνο στην ομάδα και πουλήθηκε στην Μπάνφιλντ της Αργεντινής. Ήταν μόλις 16 χρόνων.

4. Η πρώτη χρονιά του στη Πόρτο περιλάμβανε 6 γκολ και 8 ασίστ σε 24 παιχνίδια, αλλά και καλές εμφανίσεις στο «Γιουρόπα Λιγκ». Ένα χρόνο μετά (2011-12) σημείωσε 14 γκολ και έδωσε 11 ασίστ γεγονός που του απέφερε το βραβείο του «θεαματικότερου παίκτη» της σεζόν. Το 2012 πήρε την Πορτογαλική «χρυσή μπάλα», ο νεότερος ποδοσφαιριστής που βραβεύεται.

5. Στην Πόρτο έκαναν λόγο για το νέο Κριστιάνο Ρονάλντο κι ο Άλεξ Φέργκιουσον το 2012 ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ. Η Πόρτο που ήξερε τι είχε στο ρόστερ της του ανέβασε τη ρήτρα από τα 24 εκ. λίρες στα 35 και τον έβαλε να υπογράψει νέο 5ετές συμβόλαιο.

6. Τον Μάιο του 2013 η Μονακό πλήρωσε τη ρήτρα αποδέσμευσης, περίπου 45 εκ. ευρώ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ αγοράς ποδοσφαιριστή από Πορτογαλική ομάδα. Ακόμη και τώρα είναι η 18η ακριβότερη μεταγραφή στο κόσμο. Το συμβόλαιό του ήταν 5ετές. Λήγει το καλοκαίρι του 2018.

7. Η προσαρμογή του στο Γαλλικό πρωτάθλημα ήταν άμεση. Πέτυχε 9 γκολ κι είχε 12 ασίστ με συμπαίκτες όπως ο Ιμπραίμοβιτς κι ο Τιάγο Σίλβα.

8. Το 2011 με την ομάδα κάτω των 20 της Κολομβίας έδειξε τις ηγετικές του ικανότητες. Πέτυχε 3 γκολ είχε 3 ασίστ κι έφθασε την ομάδα του μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από το Μεξικό.

9. Ο προπονητής του στη Κολομβία Χοσέ Πέκερμαν του έδωσε το εμβληματικό νο 10, τη φανέλα που φορούσε ο Κάρλος Βαλντεράμα, το «παιδί» όπως τον αποκαλούσαν. Τώρα το ίδιο όνομα έχει ο ίδιος από τον τύπο της Κολομβίας, αλλά και τους οπαδούς της.

10. Εδώ και τρία χρόνια έχει παντρευτεί την Ντανιέλα Οσπίνα, αδελφή του τερματοφύλακα της εθνικής Κολομβίας. Ο Τζέιμς και η Ντανιέλα έχουν μια κόρη ενός έτους, την Σαλώμη.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr