Home Uncategorized Οι κοινές υποψηφιότητες για τη “Xρυσή Μπάλα” και το βραβείο του κορυφαίου...

Οι κοινές υποψηφιότητες για τη “Xρυσή Μπάλα” και το βραβείο του κορυφαίου παίκτη

 


Η FIFA ανακοίνωσε τη λίστα με τους 23 υποψηφίους που διεκδικούν το βραβείο για τον παίκτη της χρονιάς, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα το “France Football” είχε γνωστοποιήσει τις 30 υποψηφιότητες για την “Χρυσή Μπάλα”. Ως γνωστών η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε φέτος και για αυτό θα δίνονται δύο ξεχωριστά βραβεία, σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους.

Ποιες είναι οι κοινές υποψηφιότητες; Συνολικά 18 παίκτες διεκδικούν και τα δύο βραβεία και πρόκειται για αυτούς: Σέρχιο Ράμος, Λουίς Σουάρες, Τζέιμι Βάρντι, Σέρχιο Αγκουέρο, Τζανλουίτζι Μπουφόν, Κριστιάνο Ρονάλντο, Κέβιν ντε Μπράινε, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Αντουάν Γκριεζμάν, Τόνι Κρόος, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Ριγιάντ Μαχρέζ, Λιονέλ Μέσι, Λούκα Μόντριτς, Νεϊμάρ, Ντιμιτρί Παγέτ, Πολ Πογκμπά, Μάνουελ Νόιερ.

Μόνο για τη “χρυσή μπάλα” είναι υποψήφιοι οι Γκονσάλο Ιγκουαΐν, Ντιέγκο Γοδίν, Πάουλο Ντιμπάλα, Αρτούρο Βιδάλ, Ρούι Πατρίσιο, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Πέπε, Τόμας Μίλερ, Ούγκο Λορίς και Κόκε, ενώ οι Ενγκολό Καντέ, Αλέξις Σάντσες και Μεζούτ Εζίλ είναι υποψήφιοι μόνο για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς.

Από τους 23 θα μείνουν 10 και ακολούθως τρεις. Ο νικητής θα βγει μέσα ψηφοφορία που θα προκύψει κατά 50% από την επιλογή όλων των αρχηγών και των προπονητών των εθνικών συγκροτημάτων σε όλο τον κόσμο, 25% από online ψηφοφορία και επίσης 25% από την επιλογή 200 επιλεγμένων εκπροσώπων του Τύπου.