Home SPORTS NEWS Εύκολα η Μπάγερν, μετά από 35 χρόνια η Χέρτα

Εύκολα η Μπάγερν, μετά από 35 χρόνια η Χέρτα

bayern


Η Μπάγερν Μονάχου δοκιμάστηκε στην έδρα της Μπόχουμ και πέρασε νικηφόρα με 3-0, παίζοντας με παίκτη παραπάνω για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, ωστόσο βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο 38′. Η καταστροφή, όμως, ήρθε στο 43′, όταν ο Γιαν Σίμουνεκ που είχε περάσει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε. Ο Τόμας Μίλερ ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο Μάνουελ Ρίμαν απέκρουσε, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και κράτησε το 1-0.

Με παίκτη λιγότερο απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο, οι παίκτες του Χέρτιαν Φέρμπεεκ ήταν καταδικασμένοι. Στο 61′ ο Τιάγκο Αλκάνταρα έκανε το 2-0 και έβαλε “ταφόπλακα” στα όνειρα για οποιαδήποτε περαιτέρω πορεία και ο Λεβαντόβσκι στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τους φιλοξενούμενους.

Η Χέρτα περίμενε 35 χρόνια γι’ αυτήν τη στιγμή και προκρίθηκε ξανά στα ημιτελικά του κυπέλλου Γερμανίας αφού πρώτα απέκλεισε μία ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Η νίκη με 3-2 στην έδρα της Χάιντενχαϊμ ήρθε πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ και είναι ιστορικής σημασίας στην προσπάθεια της ομάδας του Παλ Ντάρνταϊ να πανηγυρίσει το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της στον θεσμό. Οι γηπεδούχοι “σόκαραν” τη “γηραιά κυρία” στο 10ο λεπτό με το γκολ του Άρνε Φάικ, ωστόσο η συνεργασία των Μίτσελ Βάιζερ και Βένταντ Ιμπίσεβιτς έφερε δύο γκολ για τους φιλοξενούμενους μέχρι το 21′. Ο Γκένκι Χαραγκούτσι έκανε το 3-1 στο 58′ και το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να παλέψουν μέχρι τέλους και να μειώσουν με το πέναλτι του Μαρκ Σνάτερερ.  

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών
Λεβερκούζεν – Βέρντερ Βρέμης 1-3
Στουτγκάρδη – Ντόρτμουντ 1-3
Χάιντενχαϊμ – Χέρτα 2-3
Μπόχουμ – Μπάγερν 0-3

Πηγή: Contra.gr