Home ΚΥΠΡΟΣ Τράττος: “Πελατειακές σχέσεις διαιτητών-παραγόντων-αξιωματούχων”

Τράττος: “Πελατειακές σχέσεις διαιτητών-παραγόντων-αξιωματούχων”


Αποκαλύψεις από τον πρόεδρο των Διαιτητών, Λεόντιο Τράττο, που ξέσπασε λίγο πριν τις εκλογές του Σ.Δ.Κ. Ο διεθνής ρεφ μίλησε το μεσημέρι στο Σούπερ Σπορ FM για το ότι περιθωριοποιήθηκε από την ΚΟΠ. Ο Τράττος επιβεβαιώνει πως οι ορισμοί δεν γίνονται από τον Χανς Ρέικβαρτ ενώ μιλάει για πελατειακές σχέσεις διαιτητών-παραγόντων των σωματείων και αξιωματούχων της Ομοσπονδίας.

Για τα προβλήματα της διαιτησίας:

«Ξεκινά από τους ορισμούς, τις πελατειακές σχέσεις με παράγοντες σωματείων αλλά και αξιωματούχους της ομοσπονδίας».

Για τοποθέτηση του Κουτσοκούμνη γι΄αυτόν και τον Μ.Παναγή:

«Έχω πέσει από τα σύννεφα με την απάντηση του. Είπε πρώτα «αφήστε τους να κάνουν τις εκλογές τους» και μετά είπε «ρωτήσετε τους ίδιους». Έχω παραξενευτεί με την απάντηση που έδωσε ο κ. Κουτσοκούμνης. Δεν μπορεί, ένα διαιτητής που είναι στον κατάλογο Α΄ Κατηγορίας της ΟΥΕΦΑ να διαιτητεύει μόνο τρεις αγώνες στις δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ. Συνηγορούν κάποια παρασκήνια για να γίνονται αυτά και δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό να το πω. Δέχομαι αυτό τον πόλεμο εντός και εκτός».

Για τον Ρέικβαρτ:

«Δεν τους κάνει ο κ. Ρέικβαρτ τους ορισμούς. Κάποιοι τον χρησιμοποιούν, όπως χρησιμοποιούσαν τους προκατόχους του. Χρησιμοποιούν διαιτητές για να εξασφαλίζουν καίρια πόστα στην ομοσπονδία».

Για τις πελατειακές σχέσεις:

«Ουδέποτε ήμουν εκλεκτός της ΚΟΠ και ουδέποτε θέλω να γίνω. Πολεμώ για να βρω την αξιοπρέπεια. Οι πελατειακές σχέσεις δεν έχουν χώρο στη διαιτησία. Για μένα είναι πολύ σημαντικό, το ότι περπατώ στον κόσμο και μου λένε ότι άλλαξαν τα πράγματα στην Γ΄ και Δ΄ Κατηγορία. Δέχονται τα λάθη οι παράγοντες γιατί αντιλήφθηκαν ότι κάτι άλλαξε»