Home ΚΥΠΡΟΣ Πρώτο στους ξένους ποδοσφαιριστές το πρωτάθλημα μας

Πρώτο στους ξένους ποδοσφαιριστές το πρωτάθλημα μας


Δείτε τα στοιχεία για το κυπριακό ποδόσφαιρο από την 49η έρευνα του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου (CIES), όπου αναλύονται στοιχεία συλλόγων από τα 31 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Για να βγουν τα ποσοστά θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να είναι στην ομάδα από την 1η Οκτωβρίου ενώ θα πρέπει να έχει παίξει σε εγχώρια παιχνίδια πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν ή σε δυο σερί σεζόν να αγωνίστηκε σε πρώτη ομάδα κάποιου πρωταθλήματος.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα κριτήρια, η Κύπρος έχει ένα ποσοστό 66.8% ξένων ποδοσφαιριστών στα ρόστερ των ομάδων ενώ ακολουθούν οι Πορτογάλοι με 63.6% και στην συνέχεια οι Τούρκοι με 62.4%. Η Ελλάδα έχει ποσοστό 56.7%.

Επίσης χαμηλό είναι το ποσοστό μας σε ότι αφορά τους παίκτες από τις ακαδημίες των ομάδων μας, με 14.2% και βρισκόμαστε στην 10η θέση, ενώ στην πρώτη λίστα βρίσκεται η Δανία με το 27.4%.

Το πρωτάθλημα είναι  το δεύτερο πιο γηρασμένο πρωτάθλημα με μέσο όρο 27.41 χρόνια ενώ την πρωτιά κατέχουν οι Τούρκοι με 28. Χαμηλότερο μέσο όρο έχουν οι Σλοβάκοι με 24.31 και ακολουθεί η Ολλανδία με 24.54.

Όσο αφορά τις αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων μας και εδώ είμαστε στη δεύτερη θέση με 55.3%. ενώ στην πρώτη είναι οι Ρουμάνοι με 58,2%.

Πηγή: balla.com.cy